Webinar – ‘Einde noodzaak ‘stichting accommodatie’, wat betekent dit voor jou?’

KNHB
  • Penningmeester

Ben jij penningmeester van een hockeyvereniging of van een stichting waarin hockeyaccommodatie is ondergebracht? Dan is het KNHB webinar van 3 december waarschijnlijk interessant voor jou. Aanleiding voor dit webinar is de aankomende wijziging in de btw-sportvrijstelling. Vanwege die verandering is er per 1 januari 2019 een nieuwe subsidieregeling voor amateursportverenigingen van kracht; de ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’. Wat gaat er nu precies veranderen en wat betekent dit voor hockeyverenigingen en -stichtingen? We krijgen hier van penningmeesters regelmatig vragen over. De meest gestelde vragen en antwoorden hebben we op deze pagina gepubliceerd. Leesvoer, dus!

Onderwerp van het webinar

Tijdens het webinar op 3 december gaan we in op één specifieke vraag die we vaak horen:

‘Is het hebben van een stichting (voor het onderbrengen van de accommodatie) vanaf 1 januari 2019 nog wel zinvol?’

Een begrijpelijke vraag, aangezien deze stichting tot en met 2018 met btw te maken had en vanaf 1 januari 2019 niet meer. Wat zijn de mogelijkheden voor het opheffen van een stichting en welke aandachtspunten gelden daarbij? Karin van Willigen (Manager Financiën en Bedrijfsvoering, KNHB), Nienke Roetert Steenbruggen (Senior manager Legal, Deloitte) en Rob Peters (Senior manager Indirect Tax, Deloitte) zijn tijdens het webinar aanwezig om jouw vragen over dit onderwerp te beantwoorden. Tijdens dit uur proberen we een zo duidelijk mogelijk beeld te schetsen van wat deze wijziging betekent voor verenigingen waarbij een stichting de accommodatie beheert/exploiteert.

Aanmelden

Heb jij interesse om deel te nemen aan dit gratis webinar? Meld je dan nu aan via deze link of onderstaand aanmeldformulier:

Kun je op 3 december niet live deelnemen aan het webinar, maar heb je wel interesse in het onderwerp? Meld je dan toch aan. Iedereen die zich voor het webinar heeft aangemeld krijgt achteraf een linkje toegestuurd. Zo kun je het webinar naderhand nog terugkijken.

Veel gestelde vragen en antwoorden

Ter verduidelijking: we gaan tijdens het webinar dus met name in op het onderwerp ‘einde van de ‘stichting accommodatie”. Overige onderwerpen die gerelateerd zijn aan de nieuwe subsidieregeling hebben we zo goed mogelijk proberen te verwerken in het overzicht met veel gestelde vragen. Wie zich nog niet voldoende in de nieuwe subsidieregeling heeft kunnen verdiepen, raden we daarom sterk aan om die voorafgaand aan het webinar door te lezen.

We organiseren deze webinar in samenwerking met onze partner Deloitte. 

Deloitte is sinds 2017 partner in hockey en wil graag een maatschappelijke impact maken door de hockeysport te ondersteunen. Als official partner ondersteunt Deloitte de KNHB en haar verenigingen met kennis en advies op een breed terrein van financiën. Want ook hockeyverenigingen worden steeds professioneler en daarmee worden ook de financiën complexer. Deloitte helpt verenigingen bij alle mogelijke financiële vraagstukken.