Informatie voor scholen

Komend jaar organiseert de KNHB voor de 17e keer de Nationale Schoolhockeycompetitie. Graag nodigen wij jullie uit deel te nemen aan deze unieke hockeydag voor middelbare scholieren.

Voor 2019 zijn dit de data van de Nationale Schoolhockeycompetitie:

  • Voorronden regionaal: 12 april
  • Finaledag: 7 juni in het Amsterdamse bos (met dé finale in het Wagener Stadion)

We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met vrije dagen, competitiedagen en examens.

De locaties voor de voorronden worden met de verenigingen ingepland aan de hand van het aantal inschrijvingen. Uiteraard proberen we de reisafstanden te beperken. Houd er rekening mee dat jullie school op meerdere locaties kan spelen.

Inschrijfgeld

Vanwege de hoge kosten van de afgelopen jaren hebben we ervoor gekozen inschrijfgeld te vragen. Per team betaal je een bijdrage van €160,- om deel te nemen aan de Nationale Schoolhockeycompetitie 2019. De inschrijving is pas definitief na het betalen van deze inschrijfkosten. Op deze manier hopen we ook het aantal last-minute afzeggingen (met bijbehorende consequenties voor de organisatie, andere deelnemende scholen en bijkomende kosten) terug te brengen.

Wat krijgt het team ervoor terug?

In ruil voor dit bedrag krijgen jullie bij de voorronden een lunch aangeboden, zodat je met je team gezellig samen een hapje kunt eten. Ook voor de begeleiders wordt een lunch geregeld. Mocht jouw team de finale bereiken, dan is die lunch ook inbegrepen.

Uitdagende poules

Nieuw dit jaar is dat we willen kijken of we een verdeling kunnen maken op niveau om de competitie voor iedereen zo uitdagend mogelijk te maken. Wanneer je je team inschrijft, kun je aangeven wat het gemiddelde speelniveau is van het team zodat we hier (waar mogelijk) rekening mee kunnen houden.

Hoe kun je je team(s) inschrijven?

Via het digitale inschrijfformulier kun je als school je team(s) inschrijven. Voor betaling van het inschrijfgeld dien je het totaalbedrag van het aantal aangemelde teams over te maken aan de KNHB. De inschrijving is definitief zodra dit bedrag is overgemaakt. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met daarin de betalingsgegevens. Mocht je team onverhoopt niet kunnen deelnemen, dan is het niet mogelijk het inschrijfgeld terug te vorderen. Inschrijven kan tot 14 januari 2019.

Er wordt gespeeld in vier categorieën:

  1. Meisjes jong: geboren na 1 oktober 2003
  2. Meisjes oud: geboren na 1 oktober 1999
  3. Jongens jong: geboren na 1 oktober 2003
  4. Jongens oud: geboren na 1 oktober 1999

De leeftijdsgrens bepaalt in welk team iemand mag spelen en niet in welke klas hij/zij zit.

Wij kijken wederom uit naar jullie enthousiaste deelname en gaan er zowel bij de voorronden als de finaledag een mooie sportieve hockeydag van maken voor jullie leerlingen!

Deel deze pagina