Keep Playing Summer Edition

Nu zowel de jeugd als de senioren weer mogen trainen, elk met eigen protocolregels, hoor je eindelijk weer geluiden vanaf de hockeyvelden. Hoe fijn zou het zijn als er de hele zomer op veel hockeyverenigingen door gehockeyd kan worden? Dat is precies wat we willen bereiken met de Keep Playing Summer Edition.

Trainingsvormen voor iedereen

De Keep Playing Summer Edition is een verzameling trainingsvormen voor verschillende doelgroepen. De oefeningen kunnen gedurende de zomer gegeven worden en sluiten aan bij de protocollen die gelden op het moment van publicatie. Sommige trainingsvormen zijn geschikt voor de jeugd t/m 18 jaar, maar zijn net even anders dan de oefeningen die ze gewend zijn. Andere vormen zorgen ervoor dat hockeyers vanaf 19 jaar ondanks de 1,5 meter afstand, toch voldoende uitgedaagd worden. Maar er zijn ook leuke trainingsvormen voor niet-hockeyers, zodat ook zij kennis kunnen maken met de hockeysport. Uit het totale aanbod, kies je als vereniging de oefeningen die het beste passen bij de doelgroepen op jouw vereniging.

Trainingsaanbod op hockey.nl
Om breder pallet aan mogelijkheden samen te kunnen stellen, vroegen we ook een aantal commerciële partijen om hockeyverenigingen een aanbod te doen. Allereerst maken de vier partijen waarmee de KNHB regelmatig samenwerkt tijdens haar evenementen onderdeel uit van de lijst. Met deze vier partijen heeft de KNHB in het verleden goede ervaringen opgedaan. Maar ook andere partijen bieden we op deze manier de mogelijkheid hun zomeraanbod te laten zien.

In samenwerking met hockey.nl en de deelnemende organisaties bieden we vanaf 10 juni iedere week nieuwe oefeningen. Op dezelfde pagina vind je verwijzingen naar de commerciële partijen die je graag helpen van deze zomer een hockeysucces te maken.

Keep Playing Summer Edition

En heb je lekker getraind? Post dan jouw training op social media met #keepplaying.

Zo maken we er gezamenlijk een zomer vol hockey van! En vanzelfsprekend houdt iedereen zich daarbij aan de geldende protocollen, zodat we op een veilige en leuke manier kunnen hockeyen deze zomer! Veel succes!

Overig aanbod

Sinds de start van deze coronaperiode plaatsen we al andere trainingsvormen op onze site. Ook deze trainingen zijn tijdens de zomermaanden prima te gebruiken. Je vindt ze hieronder per leeftijdscategorie op een rijtje:

Warming-up App

Ook al ben je al weer een paar weken aan het trainen, een goede warming-up blijft belangrijk! De Waming-up App is een hele handige tool voor trainers om hierbij te gebruiken. Gebruik van de app helpt blessures te voorkomen en leert spelers beter te bewegen. Download de app voor Apple of Android of bekijk het trainingsprogramma via deze website.

Beweegspel

Doelgroep: 4-5 jaar

Wil jij aan de slag met 4-5 jarigen? Kijk dan snel op www.hetbeweegspel.nl. Het Beweegspel is een kant en klaar trainingsprogramma voor verenigingen die aan de slag willen gaan met breed motorisch bewegen. Het Beweegspel daagt kinderen uit om spelenderwijs te bewegen om op die manier te ontdekken wat ze leuk vinden en wat ze kunnen. Dankzij het spel komen kinderen in aanraking met de beweegvormen van veel verschillende sporten. Zodat ze zich ontwikkelen, zelfvertrouwen krijgen en een goede motorische basis ontwikkelen voor een leven lang sporten. De oefeningen in het Beweegspel zijn allemaal coronaproof, dus je kunt er nu al mee aan de slag!

Funkey

Doelgroep: 4-6 jaar

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Om 4- en 5-jarigen op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey. Bij Funkey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen: FUN in goed leren bewegen is KEY! De scholen gaan weer open, maar kinderen gaan misschien niet hele (of alle) dagen naar school toe. Hoe leuk is het dan om op de vereniging een beweegprogramma aan te bieden? Zo kunnen kleuters hun energie toch kwijt en kunnen ouders even ongestoord werken. De Funkey lesmap voor verenigingen staat boordevol leuke oefeningen om met jonge kinderen te doen. Let er wel op dat het begeleid wordt door een trainer die affiniteit heeft met de doelgroep, of vraag een kleuterleidster of pedagogisch medewerker om mee te komen doen.

Daarnaast is er de Funkey+ lesmap, voor kinderen die nog niet de leeftijd hebben om verder door te stromen, maar wel toe zijn aan meer uitdaging. De opzet is hetzelfde als de Funkey lesmap, alleen zijn de oefeningen in de Funkey+ lesmap meer gericht op wedstrijdvormen, competitie en hockey.

Leve de Koning!

Doelgroep: 4-6 jaar

Helaas gingen de traditionele Koningsspelen dit jaar niet door, net als de viering van Koningsdag. Toch kunnen we het in de zomer nog steeds een beetje vieren met leuke spelletjes! Het aangeboden programma is een selectie uit de Funkey verenigingsmap, vertaald naar de fantasiewereld rondom koningen en koninginnen, prinsen en prinsessen, rovers in het kasteel en het thema ‘Feest’. De spelen kunnen op 1 dag (ochtend of middag) worden uitgezet, maar ook binnen een paar trainingen achter elkaar. Of een selectie van het programma binnen 1 training of spelmiddag. Alles is mogelijk!

Urban Hockey

Doelgroep: vanaf 8 jaar

De KNHB heeft een Urban Hockey lesprogramma samengesteld, bestaande uit 6 “Experiences”. Iedere Experience kent 4 tricks (individueel), 1 battle (tegen elkaar) en 1 challenge (met elkaar). Het programma is methodisch opgebouwd en is zowel bruikbaar op de vereniging, op school als in de wijk. Iedere trick, battle en challenge wordt in beeld gebracht via een filmpje, dat als icoontje op de leskaarten is aangebracht.

Op het YouTube kanaal van Team Streethockey staan (en komen) nog meer filmpjes met gave hockey tricks op plaatsen. Hieronder vind je een voorproefje van wat zij allemaal kunnen:

Basistrainingen voor senioren

Doelgroep: vanaf 19 jaar

Er zijn genoeg trainingsmogelijkheden te bedenken waarbij spelers voldoende afstand van elkaar kunnen houden. In onderstaand document vind je een aantal basistrainingen die je kunt gebruiken op het veld.

Op hockey.nl vind je daarnaast nog een aantal creatieve ideeën van verenigingen voor hockeyen op anderhalve meter afstand:

Deel 1: hockeydans, lijnbal en hockeytennis

Deel 2: hockeykubb, cijfers pushen en tafelhockey

Deel 3: hockeyslagbal, baltechnieken en ezelen

In deze playlist van het YouTube kanaal van de KNHB vind je een aantal voorbeelden van trainingsmogelijkheden voor keepers in coronatijd. Bij deze oefeningen kan voldoende afstand van elkaar worden gehouden.

Deel deze pagina