Goorse Mixed Hockey Club realiseert mobiel Urban Hockey veld

Inleiding

Er is behoefte aan extra buitensportactiviteiten in de regio. Goorse Mixed Hockey Club wil daarom het pallet aan sporten in de Hof van Twente/rest regio verbreden. Met de mobiele Urban Hockey activiteiten speelt de hockeyvereniging in op de behoefte om ook buiten verenigingsverband te sporten met leeftijdsgenoten. Afgelopen jaar  heeft de vereniging, tijdens een lokaal evenement, in afgeslankte vorm geëxperimenteerd met dit concept. Het grote aantal deelnemers liet blijken dat er behoefte is aan een laagdrempelige buitensportactiviteit.

Jongeren zijn zo op een nieuwe manier sportief bezig en worden uitgedaagd om beter te worden. Daarnaast doen jongeren op deze manier makkelijker nieuwe sociale contacten op.

Resultaten

Met het mobiele Urban Hockey veld ontstaat de mogelijkheid om meer saamhorigheid te creëren binnen de hockeysport, nieuwe sportieve ontmoetingsplekken te organiseren en meer betrokkenheid te genereren binnen het verenigingsleven.

Aanpak

Naar aanleiding van de behoefte aan extra buitensportactiviteiten en om meer mensen kennis te laten maken met de hockeysport is Goorse Mixed Hockey Club in 2017 een heel eenvoudig Urban Hockey concept gaan testen. Deze testen bleken een succes waarna de vereniging het concept verder is gaan uitwerken. Inmiddels is het mobiele Urban Hockey veld gereed en al diverse keren succesvol ingezet. Wanneer het veld niet elders wordt ingezet heeft het op de club een goede plek om Urban Hockey en andere tricks te oefenen. Voor een ‘echte’ evaluatie is het echter nog te vroeg.

Het doel is om mensen – vooral jeugd – kennis te laten maken met (urban) hockey. Omdat het veld mobiel is en dus op diverse plekken en evenementen ingezet kan worden wordt ook jeugd bereikt met een andere culturele en/of sociale achtergrond die anders niet bereikt zou worden. Urban Hockey leent zich er ook voor om kleinschalig in de buurt aan te bieden. Daarnaast is Urban Hockey uitermate geschikt als middel om kinderen van de vereniging via skills & tricks extra plezier te laten beleven in het oefenen en verbeteren van hun techniek.

 

Bekijk alle best practices


Deel deze pagina