Rijswijksche HC helpt hockey op de kaart te zetten in Tanzania!

MB2 neemt mooi initiatief voor ontwikkelingsproject

Inleiding

Dit jaar is binnen de Rijswijksche Hockey Club het project Jambo Hockey Tanzania van start gegaan. Jambo Hockey Tanzania is een initiatief van Meisjes B2, dat zich met een projectplan heeft aangemeld bij Clublinking van de KNVB-KNHB. Het doel van Jambo Hockey Tanzania is om meisjes in Tanzania enthousiast te maken voor de hockeysport en ze het plezier en de stimulans van samen sporten te laten ervaren in een land waar dat nog niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Voor MB2 is de reis naar Tanzania van 29 mei tot en met 7 juni natuurlijk een hoogtepunt, maar ook meteen de start van een 3 jarig samenwerkingsproject waarin de Rijswijksche Hockey Club het hockey in Tanzania structureel zal ondersteunen.

Resultaten

Het streven is om 20 hockeyteams, dus 300 speelsters, in Tanzania te voorzien van kleding, hockeysticks, keepersoutfit, ballen etc. om ze de komende 3 jaar te laten hockeyen. Bovendien worden trainers en coaches opgeleid om ze hierbij te ondersteunen. Het doel is nog niet gerealiseerd, maar de meiden van B2 hebben het volste vertrouwen dat het gaat lukken.

Aanpak

De meiden van B2 zijn keihard aan de slag om geld en materialen op te halen om het project te laten slagen. Iedere zaterdag wordt cake verkocht op de club voor het goede doel en met het tuinseizoen in aantocht hebben ze zich ontpopt als ware klussers in de tuin om geld te verdienen voor Jambo Hockey Tanzania. Verder heeft een groot aantal sponsors materiaal of middelen ter beschikking gesteld om te helpen.

Natuurlijk kunnen ze nog veel hulp gebruiken. Hoe kunnen collega hockeyverenigingen Jambo Hockey Tanzania helpen?
– Lever een financiĆ«le bijdrage (bijvoorbeeld E 1,- per lid als supporter van het project via http://www.jambohockeytanzania.nl/wat-jij-kunt-doen.html. Bij een donatie van E250,- of meer wordt uw clublogo vermeld op de site;
– Wil je (gebruikte) sticks, ballen of ander hockeymateriaal doneren? Meld dat ook aan via de site en wij komen het bij je ophalen.

Bekijk alle best practices


Deel deze pagina