Spelregelboekje voor Zaalhockey

Speciale editie SCHC Spelregelboekje

Inleiding

Met het oog op het zaalhockeyseizoen dat net is begonnen, is een speciaal SCHC Spelregelboekje gemaakt met de belangrijkste regels voor in de zaal.

Resultaten

Terwijl het buiten al weer aardig vriest, spelen vooral jeugdteams, maar ook een paar seniorenteams van Stichtsche komende maanden in de zaal. Daarvoor gelden speciale regels, waarvan er een aantal recent zijn gewijzigd.

Tijdens de coachavond voor de zaal en de opfriscursus ‘Fluiten in de Zaal’ van 30 november jongstleden zijn zowel nieuwe als bestaande zaalhockeyregels uitgebreid behandeld. Wie het allemaal nog eens wil nalezen kan het boekje downloaden. klikken.

De regels in het boekje zijn niet alleen handig voor coaches en spelers om te kennen, maar vooral ook voor ouders die moeten fluiten. Daarvoor hoef je lang niet alle regels te kennen. Vandaar dat in het boekje alleen de belangrijkste regels worden besproken. Wie deze regels kent is prima in staat een wedstrijd in de zaal te fluiten.

Aanpak

Het SCHC Spelregelboekje met zaalhockeyregels is een special edition van het eerder dit seizoen verschenen spelregelboekje. Dat boekje verscheen met het oog op een bij Stichtsche drukbezocht spelregelcafé van 20 september jongstleden én met het oog op de Week van de scheidsrechter van begin oktober dit jaar. In die week zijn de boekjes uitgedeeld onder alle jeugdleden, hun coaches en begeleiders.

In het boekje zijn de vele korte verhaaltjes over spelregels, die afgelopen twee seizoenen al waren verschenen op de website van SCHC, gebundeld tot een handzaam en vooral leesbaar boekje. Het bevat niet alleen een overzicht van de belangrijkste regels voor de elftallen op het veld, maar ook voor de 3-, 6- en 8-tallen én dus voor zaalhockey.

De gedachte achter het boekje is dat kennis van de regels bij niet alleen scheidsrechters, maar ook spelers, begeleiders en publiek is van groot belang voor een goed verloop van wedstrijden en het (speel)plezier van alle betrokkenen. Met dit boekje is geprobeerd daar een bijdrage aan te leveren.

Naast de nu verschenen special edition voor zaalhockey is het de bedoeling dat kort voor het einde van de winterstop er ook een nieuwe editie voor veldhockey verschijnt. Niet alleen voor het ‘gewone’ elftallenhockey wat junioren en senioren spelen, maar dus ook weer voor de jongste jeugd. En ook dat boekje zal dan digitaal beschikbaar komen voor iedereen die meer wil weten over spelregels.

Bekijk alle best practices


Deel deze pagina