Nationaal Hockeycongres 2019

Zaterdag 26 januari 2019
Hoofdkantoor Rabobank, Utrecht

‘Vereniging van de toekomst’

Hét jaarlijkse congres voor verenigingsbestuurders komt er weer aan! Hoe ziet de vereniging van de toekomst eruit? En hoe kun je je daarop voorbereiden? Tijdens het 21ste Nationaal Hockeycongres werpen we gezamenlijk een blik op de nabije en verdere toekomst. Met een uitgebreid plenair programma vol inspiratie, een interactieve lunchsessie én een festival met verdiepingssessies en best practices van verenigingen. Meld je nu aan! 

Luister naar topsprekers, laat je verrassen door innovatieve ideeën, kom in contact met andere verenigingen en ga na een inspirerende dag naar huis met een hoofd vol toekomstplannen voor jouw vereniging.

Programma

Genoeg te doen tijdens het Nationaal Hockeycongres 2019!

Een dag om niet te missen, dus. Meld je nu aan!

Sprekers plenaire sessie + dagvoorzitter

Ook dit jaar hebben we weer topsprekers op het podium staan, waaronder:

Erik Scherder: ‘Bewegen voor jong en oud: goed voor het brein en gezond ouder worden’

Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie en verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het grote publiek maakte kennis met hem toen hij meerdere malen bij De Wereld Draait Door aan tafel zat, en vervolgens in 2015 deelnam aan drie afleveringen van DWDD University. Daarin stonden het functioneren en stoornissen/aandoeningen van het brein centraal. In 2018 ging hij in de driedelige televisieserie ‘Erik Scherder zoekt: het geheim van Methusalem’ op zoek naar een zinvolle en gelukkige oude dag.

Eerder verscheen in 2014 zijn boek ‘Laat je hersenen niet zitten’, dat de invloed van beweging op de hersenen omschrijft. Dit is tevens het onderwerp van zijn plenaire sessie tijdens het Nationaal Hockeycongres 2019, met als titel: ‘Bewegen voor jong en oud: goed voor het brein en gezond ouder worden’.

Hans Smith en Roland Kleve: ‘Hoe kun je verwachtingen overtreffen en zo het verschil maken?’

Bij een hockeyvereniging hebben we niet alleen te maken met leden, maar bijvoorbeeld ook met ouders, vrijwilligers, fans, gasten en sponsoren. En al die mensen willen we graag aan ons binden. Maar hoe doen we dat? Hoe kunnen we voldoen aan hun verwachtingen, of beter nog: hoe kunnen we die overtreffen? Dáár gaan we het met Hans Smith en Roland Kleve over hebben tijdens het Nationaal Hockeycongres 2019.

Hans Smith is na zijn opleiding aan het NWIT in Breda en via diverse marketingfuncties een carrière als operationeel manager gestart bij Disneyland Parijs. Momenteel is hij consultant, coach en trainer. Zijn specialisatie: ‘iedere dag weer een verrassende klantbeleving; hoe dan!?’ Ook Roland Kleve werkt al tientallen jaren in operationele en bestuursfuncties in de vrijetijdsindustrie, waaronder – net als Hans – lange tijd bij Disneyland Parijs. Daardoor is zijn DNA voorgoed gevormd.

Dagvoorzitter: Tom van ‘t Hek

Als ex-hockeyer, -coach en radiopresentator kent Tom van ’t Hek de sport door en door. Hij heeft een langdurige hockeycarrière achter de rug. Als hockeyer speelde hij 16 jaar in het Nederlands Elftal. Als coach heeft Tom van ‘t Hek zes jaar de leiding gehad over het Nederlands Elftal Dames. Onder zijn leiding werd het team Europees kampioen, wisten ze de Champions Trophy te winnen en behaalden ze twee keer een bronzen medaille op de Olympische Spelen (1996 en 2000).
Daarnaast was Tom enige tijd huisarts. Zijn ervaring als sporter, coach, arts en hockeyvader gebruikt Tom van ’t Hek in zijn rol als dagvoorzitter van ons Nationaal Hockeycongres 2019.

Festival: markt en verdiepingssessies

Om 13.30 uur starten we met het festival! Tot 16.00 uur kun je deelnemen aan verdiepingssessies met experts, en rondstruinen op de markt, waar verenigingen hun best practices met je delen en medewerkers van KNHB Verenigingsdienstverlening aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Aan jou de keuze wat je gaat doen. Zo kun je kiezen uit maar liefst 12 verdiepingssessies. Deze sessies sluiten aan op de onderwerpen van de stands op de markt, en iedere sessie vindt twee keer plaats. Je kunt aan twee sessies deelnemen en maakt ter plekke je keuze. Je hoeft je van tevoren dus niet aan te melden (behalve voor de sessie ‘Eén op één met Deloitte‘ voor penningmeesters)

Aanmelden

Ben jij verenigingsbestuurder en wil je naar het Nationaal Hockeycongres 2019 komen? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Kom je samen met bestuurscollega’s? Zorg er dan voor dat jullie aanmelding gezamenlijk via de secretaris van je vereniging verloopt. Zo voorkomen we dubbele inschrijvingen.