Aanmelding bekercompetitie seizoen 2018 – 2019 geopend

Aanmelding bekercompetitie seizoen 2018 – 2019 geopend

Sinds seizoen 2016-2017 organiseert de KNHB een bekercompetitie voor de verenigingen. Afgelopen jaar werden de bekers gewonnen door Bloemendaal Dames 1 en Pinoké Heren 1 (Gold Cup), Oss Dames 1 en Naarden Heren 1 (Silver Cup). Komend seizoen worden onderstaande bekercompetities aangeboden:

Gold Cup Heren
Heren Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse/ geplaatste teams uit Silver Cup seizoen 2017-2018
Gold Cup Dames
Dames Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse/geplaatste teams uit Silver Cup seizoen 2017-2018
Silver Cup Heren
1e tot en met 4e Klasse Heren
Silver Cup Dames
1e tot en met 4e Klasse Dames

De opzet van de competitie is naar aanleiding van verschillende reacties van verenigingen gewijzigd. Er worden komend seizoen geen poulewedstrijden meer gespeeld tussen de teams in de 3e en 4e Klasse. Er wordt direct gespeeld volgens het knock-out principe. Ook zijn er geen voorrondes meer voor de teams in de 1e en 2e Klasse maar kunnen alle teams uitkomend in deze klassen deelnemen. Hierdoor zijn er twee speelrondes meer ten opzichte van vorig jaar.

Meer informatie

Meer informatie over respectievelijk de Gold Cup en Silver Cup zoals speeldata en reglementen, vind je op de pagina’s Alles over de Gold Cup en Alles over de Silver Cup. Tevens vind je daar de link waarmee de wedstrijdsecretaris, secretaris of een ander bestuurslid de eerste teams kan inschrijven.
Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact op via competitie@knhb.nl.

De winnaars van afgelopen jaar in beeld

(foto’s: KNHB/Willem Vernes en Koen Suyk)

Deel deze pagina