adidas en KNHB presenteren nieuw uittenue

adidas en KNHB presenteren nieuw uittenue

In aanloop naar het WK Hockey Dames 2022 presenteren adidas en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) vandaag het nieuwe uittenue van de vertegenwoordigende elftallen van de KNHB.

Het tenue kent een zwarte basis met een opvallende oranje krijtstreep en accenten. Voor het eerst is er ook gebruik gemaakt van een siliconen KNHB-logo. Dit zorgt voor een rijk 3D-effect. Internationals Eva de Goede, Xan de Waard, Jorrit Croon en Jip Janssen presenteren het nieuwe tenue in de zojuist gelanceerde presentatievideo.

Zaterdag 18 juni wordt het tenue door het Nederlands Elftal Heren voor het eerst gedragen tijdens de FIH Pro League wedstrijd tegen India te Rotterdam. Het Nederlands Elftal Dames speelt vervolgens op dinsdag 21 juni voor de eerste keer in het nieuwe uittenue. Zij treden dan eveneens in de FIH Pro League aan en spelen tegen China. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld in Rotterdam.

Het complete tenue bestaat uit een shirt, short en kousen voor de heren, en tank top, rokje en kousen voor de dames. Het tenue is per direct verkrijgbaar voor alle OranjeHockey fans via de officiƫle KNHB webshop, gehost door HockeyDirect en is ook aan te schaffen op de locaties waar door de KNHB internationale evenementen worden georganiseerd. Vanzelfsprekend is het tenue ook verkrijgbaar in kindermaten.

adidas en de KNHB hadden in 2020 het voornemen om tweejaarlijks een nieuw tenue te presenteren maar vanwege de impact van COVID-19 is in goed overleg besloten om nu alleen het uittenue te vervangen als nieuw element in de kledinglijn van de nationale teams. Het reeds bekende oranje thuistenue en de blauw-witte trainingslijn blijven gedragen worden tot en met 2024.

WK Hockey Dames en FIH Pro League duels
Zowel het Nederlands Elftal Dames als Heren komen de komende maand meerdere malen in actie in eigen land. De heren spelen nog vier thuiswedstrijden in de FIH Pro League, de dames spelen nog tweemaal tegen China in de FIH Pro League, waarna het WK Hockey Dames 2022 begint op 1 juli. Dit toernooi wordt deels in Amsterdam en deels in Terrassa (Spanje) gespeeld. Het complete interlandoverzicht van deze zomer ziet er als volgt uit:

Datum Tijd Toernooi Wedstrijd Nederland M/V Locatie
zaterdag 18 juni 16.30 uur FIH Pro League Nederland – India Heren HC Rotterdam
zondag 19 juni 16.30 uur FIH Pro League Nederland – India Heren HC Rotterdam
dinsdag 21 juni 19.00 uur FIH Pro League Nederland – China Dames HC Rotterdam
woensdag 22 juni 19.00 uur FIH Pro League Nederland – China Dames HC Rotterdam
zaterdag 25 juni 16.30 uur FIH Pro League Nederland – Spanje Heren HC ‘s-Hertogenbosch
zondag 26 juni 16.00 uur FIH Pro League Nederland – Spanje Heren HC ‘s-Hertogenbosch
zaterdag 2 juli 19.30 uur WK Hockey Dames Nederland – Ierland Dames Wagener Stadion A’dam
zondag 3 juli 19.30 uur WK Hockey Dames Nederland – Duitsland Dames Wagener Stadion A’dam
woensdag 6 juli 19.30 uur WK Hockey Dames Nederland – Chili Dames Wagener Stadion A’dam
zaterdag 9 juli 19.30 uur WK Hockey Dames evt crossover Nederland Dames Wagener Stadion A’dam
dinsdag 12 juli 19.30 uur WK Hockey Dames evt kwartfinale Nederland Dames Wagener Stadion A’dam

NB: De wedstrijden op 2 en 3 juli (WK Dames) zijn inmiddels uitverkocht.

Daarnaast worden op 5, 7 en 10 juli ook WK-wedstrijden gespeeld in Amsterdam. De Oranje Dames komen in elk geval op 5 en 7 juli niet in actie.
Voor alle wedstrijddagen in Amsterdam geldt dat er meerdere wedstrijden per dag gespeeld worden. Met een toegangskaartje is een toeschouwer de gehele dag welkom.
Het WK-programma en informatie over de kaartverkoop vind je op wkhockey2022.com.

Het volledige programma en de kaartverkoop voor de FIH Pro League wedstrijden vind je op fihproleague.nl.

Deel deze pagina