Algemeen sportprotocol en hockeyspecifiek protocol bekend

Algemeen sportprotocol en hockeyspecifiek protocol bekend

Per 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiënemaatregelen van het RIVM worden gevolgd. Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar (C- tot en met A-jeugd) geldt dat zij zich tijdens het sporten aan 1,5 meter afstand moeten houden, voor de jeugd t/m 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m de D) geldt dat niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Clubhuizen (inclusief de horecavoorzieningen van sportverenigingen) en kleedkamers blijven gesloten.

Om veilig invulling te kunnen geven aan de trainingen voor de jeugd gelden, naast de algemene maatregelen van het RIVM, twee protocollen: het algemeen sportprotocol en het hockeyspecifiek sportprotocol. Beide protocollen en aanvullende informatie zijn nu beschikbaar.

Daarnaast heeft de KNHB ook diverse formats gepubliceerd waarmee verenigingen invulling kunnen geven aan de trainingen, binnen de richtlijnen van de protocollen.

Deel deze pagina