Alyson Annan ‘Female Coach of the Year 2019’

Alyson Annan ‘Female Coach of the Year 2019’

De FIH (Internationale Hockey Federatie) heeft zojuist bekend gemaakt dat bondscoach Alyson Annan is uitgeroepen tot ‘Female Coach of the Year 2019’. Het is het derde opeenvolgende jaar waarin Alyson deze onderscheiding in ontvangst mag nemen. Een prachtige prestatie waarmee we onze bondscoach van harte feliciteren!

Onder leiding van Annan wonnen de Oranje Dames in 2019 de eerste editie van de FIH Pro League en werden ze in Antwerpen Europees Kampioen 2019.

De verkiezing tot ‘Female Coach of the Year 2019’ is onderdeel van de Hockey Stars Awards. Naast Coach of the Year worden ieder jaar ook de Player of the Year, Goalkeeper of the Year en Rising Star of the Year bij zowel de dames als heren gekozen.

De verkiezingen werden in 1998 voor het eerst georganiseerd. Annan was, als hockeyspeelster uitkomend voor Australië, de allereerste speelster die de Award Player of the Year in ontvangst mocht nemen. Ook in 2000 ontving zij deze award. In 2015 werd Alyson Annan benoemd tot bondscoach van het Nederlands Elftal Dames.

Alyson Annan ontving de Award in Argentinië uit handen van assistent Albert Kees Manenschijn. Op hockey.nl lees en hoor je haar reactie.

Player of the Year 2019

Morgen vindt bij de dames de bekendmaking plaats van de ‘Player of the Year 2019’. Zowel Eva de Goede als Frédérique Matla zijn genomineerd in deze categorie.

Deel deze pagina