Bestuur KNHB draagt Erik Klein Nagelvoort voor als bestuurslid en beoogd voorzitter

Bestuur KNHB draagt Erik Klein Nagelvoort voor als bestuurslid en beoogd voorzitter

Het bestuur van de KNHB heeft tijdens haar bestuursvergadering van maandag 14 maart besloten Erik Klein Nagelvoort voor te dragen als kandidaat voor het voorzitterschap van de KNHB. De huidige voorzitter, Erik Cornelissen, treedt dit jaar af. Cornelissen is sinds 2014 voorzitter.

Erik Klein Nagelvoort (56) is een bekend gezicht in de hockeywereld. De oud-bondscheidsrechter was jarenlang actief in de Hoofdklasse en floot tussen 1988 en 2006 ook internationale wedstrijden. Ook buiten het veld vervulde Klein Nagelvoort verschillende rollen. Zo was hij bondsgedelegeerde, beoordelaar, planner, lid van de commissie arbitrage en lid van de landelijke commissie bondsarbitrage. Op internationaal niveau werd hij na zijn actieve carrière judge, technical delegate en technical official.

Besturen is voor Klein Nagelvoort niet nieuw; bij MHC Reigers in Hoofddorp was hij van 2011 tot en met 2016 voorzitter. Buiten de hockeysport is Erik actief in het bestuur van stichting Sporttop (van Jochem Uytdehaage). Erik Klein Nagelvoort is in het dagelijks leven eigenaar van een data gericht marketingbureau met vestigingen in Amsterdam en München.

Naar mening van het bestuur van de KNHB brengt Erik Klein Nagelvoort een zeer waardevolle combinatie van (internationale) hockey- en sportbestuurlijke- én zakelijke ervaring. Daarmee is hij voor het bestuur van de KNHB de beoogde kandidaat om Erik Cornelissen op te volgen. Om Klein Nagelvoort goed te kunnen voorbereiden op een eventueel voorzitterschap heeft het bestuur besloten hem tijdens de Algemene Vergadering van juni 2022 voor te dragen als bestuurslid en de vergadering te verzoeken de aflopende termijn van Erik Cornelissen met een half jaar te verlengen tot en met de Algemene Vergadering van november 2022.

Deel deze pagina