Start sterk aan training en wedstrijd met de Warming-up App

Start sterk aan training en wedstrijd met de Warming-up App

Om veilig en met plezier te kunnen (blijven) hockeyen is het belangrijk dat een speler al op jonge leeftijd de juiste vaardigheden leert. Als spelers leren om onder andere de heup, knieën en enkels op een goede manier te belasten, bestaat er minder kans op acute blessures, blessures door overbelasting (op jonge leeftijd) en slijtage (op latere leeftijd).

Sterke start van training en wedstrijd

Daarom ontwikkelden we samen met VeiligheidNL de Warming-up App; hét trainingsprogramma voor een sterke start van de training. De oefeningen in het programma zijn gericht op hockey- en motorische vaardigheden en hanteren onder andere de thema’s: behendigheid, stabiliteit, flexibiliteit en snelheid/kracht. Hiermee kunnen teams op een leuke, verantwoorde en gevarieerde manier beginnen aan de training of de wedstrijd en kan de kans op blessures afnemen. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam blijkt ook dat de ernst van blessures significant afneemt bij gebruik van deze app. Spelers die het programma gebruiken en toch geblesseerd raken, zijn sneller weer inzetbaar voor trainingen en wedstrijden. En ze leren er beter door bewegen! In het oefenprogramma is namelijk veel aandacht voor motorische vaardigheden.

Overal beschikbaar via app en website

De Warming-up App is nu te downloaden in Google Play en de App Store, en ook te gebruiken via deze website. Zowel in de app als op de website kan iedereen zelf een programma samenstellen. Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een programma op maat.

Toolkit voor de Warming-up App

Werkt jouw vereniging met de app, of gaan jullie er binnenkort mee werken? Dan raden we aan om trainers/coaches, spelers en ouders te informeren over het gebruik én de voordelen van de app. We helpen je hier graag mee op weg middels een communicatietoolkit. In deze toolkit vind je o.a. een communicatie-jaarkalender, voorbeeldteksten die je kunt gebruiken voor je communicatie richting verschillende doelgroepen en banners die je op je verenigingswebsite kunt plaatsen.

Deel deze pagina