Coen van Bunge fluit honderdste interland en ontvangt Golden Whistle

Coen van Bunge fluit honderdste interland en ontvangt Golden Whistle

Scheidsrechter Coen van Bunge fluit vandaag in Brussel zijn honderdste interland. Van Bunge is de vierde man die deze mijlpaal bereikt. Rob Lathouwers (1990), Peter von Reth (1994) en Peter Elders (2003) gingen hem voor. Er zijn slechts drie dames die ooit zo ver reikten, Renee Cohen, Mirjam van Gemert en Stella Bartlema.

Coen van Bunge floot zijn eerste interland in 2008. Hoewel hij dat jaar voornamelijk wedstrijden floot in de categorie onder 21 jaar, maakte hij bij de senioren voor het eerst zijn opwachting bij de wedstrijd België – Australië (heren) in Beerschot, België. Vervolgens ging het snel met Van Bunge. Nu, 12 jaar later, heeft hij onder andere twee EK’s (2015 en 2019), een Olympische Spelen (Rio 2016), Champions Trophy’s en FIH Pro League duels op zijn naam staan. Bijzonder is dat Van Bunge zelfs tweemaal de finale van de Champions Trophy floot. Dat kan geen Nederlander hem nazeggen. Ook zijn honderdste interland is een gedenkwaardige. Hij fluit samen met Laurine Delforge (BEL) het Pro League duel België – Nederland (heren) in Brussel.

Van Bunge vindt zijn naam vanaf vanmiddag terug in de FIH Golden Whistle lijst en ontvangt van de FIH een gouden mini fluitje voor zijn internationale verdiensten.
Bestuur en bureau van de KNHB feliciteren Coen van harte met deze mijlpaal en wensen hem een mooie wedstrijd toe.

hockey.nl sprak met Coen van Bunge voorafgaand aan zijn honderdste interland.

Deel deze pagina