Delmée met trainingsgroep op stage naar Spanje

Delmée met trainingsgroep op stage naar Spanje

De bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, Jeroen Delmée, start op 4 januari met dezelfde trainingsgroep als waarmee hij in november tegen België twee duels in de FIH Pro League speelde. Twee spelers uit Jong Oranje Heren sluiten daarnaast op basis van een stageplek aan bij Oranje.

Het Nederlands Elftal Heren verblijft van 12 tot en met 23 januari in Spanje, alwaar het team vijf oefenwedstrijden speelt tegen Frankrijk, Engeland (2x) en Spanje (2x).

De huidige trainingsgroep bestaat uit de volgende spelers:

voornaam achternaam vereniging
Lars Balk Kampong
Teun Beins Bloemendaal
Koen Bijen Den Bosch
Pirmin Blaak (GK) Oranje-Rood
Thierry Brinkman Bloemendaal
Jasper Brinkman Bloemendaal
Jorrit Croon Bloemendaal
Thijs Dam, van Rotterdam
Jelle Galema Oranje-Rood
Jonas Geus, de Kampong
Steijn Heijningen, van HGC
Tjep Hoedemakers Rotterdam
Jip Janssen Kampong
Derk Meijer (GK) Rotterdam
Joep Mol, de Oranje-Rood
Terrance Pieters Kampong
Tijmen Reijenga Den Bosch
Tim Swaen Bloemendaal
Derck Vilder, de Kampong
Maurits Visser (GK) Bloemendaal
Imre Vos Den Bosch
Dennis Warmerdam Pinoké
Floris Wortelboer Bloemendaal

Twee stageplekken

Delmée en zijn staf hebben Jong Oranje-spelers David Huussen (Klein Zwitserland) en Guus Jansen (Rotterdam) uitgenodigd om deel te nemen aan de trainingsstage in Spanje. Het betreft in hun geval een stageplaats. Justen Blok (Rotterdam), die al eerder uitkwam voor Oranje en onlangs eveneens de WK-U21 in India speelde, maakt ook geen deel uit van de trainingsgroep. Hij is herstellende van een operatie.

Zuid-Afrika

Met Seve van Ass (HGC), Jeroen Hertzberger (Rotterdam), Robbert Kemperman (Kampong) en Sander de Wijn (Kampong) heeft Delmée contact gehad. Geen van deze spelers sluit op dit moment aan.
Delmée: ‘Ik ben blij met de ontwikkeling die de huidige trainingsgroep doormaakt. Ik vind het belangrijk dat deze groep de tijd heeft met elkaar volgende stappen te zetten. Met Seve, Jeroen, Robbert en Sander hebben we in september duidelijke afspraken gemaakt. Seve staat inmiddels open voor een terugkeer maar werkt momenteel aan zijn fysiek. Het is op dit moment niet verstandig dat hij al aansluit. Na overleg met Jeroen en Sander bleek dat zij momenteel niet het commitment kunnen geven dat nodig is voor een nieuwe periode bij Oranje. Met Robbert sprak ik in september al af dat hij pas vanaf maart eventueel weer in beeld zou kunnen komen.’

De eerste officiële duels van het Nederlands Elftal Heren in 2022 staan gepland op 8, 9, 12 en 13 februari in Zuid-Afrika. Tegenstanders van Oranje zijn dan Zuid-Afrika en Canada. Vanwege de coronapandemie is op dit moment nog niet duidelijk of deze duels in de FIH Pro League volgens planning gespeeld kunnen worden.

 

Deel deze pagina