Digitale aftrap tweede seizoenshelft #Warmlopen doe je samen

Digitale aftrap tweede seizoenshelft #Warmlopen doe je samen

Op zondag 7 maart zou voor de senioren de tweede seizoenshelft van de veldcompetitie van start gaan. Maar precies een jaar na de invoering van de eerste maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus mogen de seniorenteams helaas geen competitie spelen en is trainen voor hockeyers van 27 jaar of ouder alleen mogelijk in groepjes van twee personen.

Het houden van verbinding met alle seniorenteams én de verbinding binnen de teams wordt een steeds grotere uitdaging. Hoe kun je als trainer, coach, scheidsrechter en technisch kader ervoor zorgen dat deze leden zich tóch verbonden blijven voelen met hun vereniging en team? Welke functie en welke rollen zijn hierin weggelegd en voor wie?

Digitale aftrap tweede seizoenshelft

Met als thema #Warmlopen doe je samen organiseert de KNHB op 7 maart 2021 van 11:00 uur tot 12:30 uur een digitale aftrap van de tweede seizoenshelft. Alle trainers, coaches, scheidsrechters en het technisch kader actief in de leeftijdscategorie 18+ nodigen we uit deze online aftrap bij te wonen, waarin we aandacht besteden aan manieren om in deze bijzondere tijd met elkaar verbonden te blijven.

Inspiratiesessies

Het programma bestaat uit een plenaire aftrap waarin een topcoach en een zeer actief bestuurslid van een studentenhockeyvereniging je vertellen over hoe zij verbinding houden met hun teams. Daarna worden de deelnemers opgesplitst in groepen en ga je in de door jou gekozen inspiratiesessie verder.

Sessie Trainer/coach

Het opbouwen en behouden van verbinding binnen een team is normaliter al een uitdaging, laat staan in dit seizoen. De uitdaging is voor trainers en coaches groot en met name voor hen die teams trainen/coachen met spelers in de leeftijdscategorie 18+. Hoe houd je spelers ook nu gemotiveerd, betrokken en een team? Roos van der Schans, HR Adviseur bij Deloitte, geeft inkijk hoe zij omgaan met het creëren van een team, het onderhouden van contact en het behouden van onderlinge verbinding. Ook sluit een hockeyvereniging aan om te vertellen over wat zij organiseren om trainers en coaches de verbinding met en in hun team te behouden.

Sessie Clubscheidsrechter

Ook clubscheidsrechters hebben al een lange tijd niet op het veld gestaan en missen het fluiten van wedstrijden. Terwijl zij een onmisbare en verbindende factor zijn binnen de hockeysport. Het fluiten van een wedstrijd is niet altijd zwart-wit, hoe lastig dat soms ook is. Maar dat maakt het fluiten juist uitdagend en dat maakt iedere wedstrijd weer divers en leerzaam. Daarom hebben wij een clubscheidsrechter test gemaakt aan de hand van wedstrijdclips. Hoe beoordeel jij deze clips en wat zou jouw beslissing zijn? Maak voorafgaand aan sessie de test en krijg tijdens de inspiratiessessie de ‘Expert Opinion’ uitleg van Hoofdklasse scheidsrechter Mark Becholz. Doe mee met de discussie en leer van de verschillende inzichten over hoe je een situatie kunt beoordelen.

Sessie Technisch kader

Als vereniging ben je ieder seizoen bezig met het verbinden van leden: aan hun team en aan de vereniging met het doel hen te behouden voor de vereniging. Maar hoe kom je nu met de seniorenleden in contact nu zij zo weinig aan het hockeyen zijn? Welk beleid kun je voeren om trainers en coaches te ondersteunen in het verbinden? Een expert vanuit het bedrijfsleven en een bestuurder van een hockeyvereniging gaan in op onder andere deze vragen.

Programma #Warmlopen doe je samen

  • 11:00 uur start plenaire aftrap
  • 11:25 uur start inspiratiesessies (trainer/coach/technisch kader/scheidsrechter)
  • 12:15 uur unieke plenaire afronding
  • 12:30 uur einde

Aanmelden

Wil je aanwezig zijn bij deze online sessie? Aanmelden kan via onderstaande link. Geef hierbij ook aan welke inspiratiesessie je bij wil wonen. Uiterlijk vrijdag 5 maart ontvang je een mail met de link waarmee je deel kan nemen aan de online sessie.

Deel deze pagina