Digitale kennissessie voor technisch managers

Digitale kennissessie voor technisch managers

Op donderdag 28 mei organiseert de KNHB voor technisch managers een digitale kennissessie. Gerold Hoeben, talentcoördinator bij de KNHB, Jaïr Levie, Technisch Manager bij VMHC Cartouche en Daan Sabel, Coördinator Top meisjes A t/m D bij Pinoké, zullen hun kennis met jullie delen. De kennissessie start om 12:00 en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er ruimte om online te netwerken.

Teamindelingen die aansluiten bij de Visie op de ontwikkeling van hockeyers

Het eerste gedeelte van de sessie wijden we voornamelijk aan de teamindeling t/m D-jeugd.  Hierbij zullen we gebruik maken van de ‘routekaart teamindeling t/m D-jeugd’ die verenigingen helpt de teamindeling aan te laten sluiten op de Visie op de ontwikkeling van hockeyers. Na het bespreken van de teamindeling t/m D-jeugd proberen we ook onderwerpen aan bod te laten komen voor de oudere jeugdteams.

Visie op de ontwikkeling van hockeyers – uitgangspunt 3 ‘Belasting en belastbaarheid’

Plezier maken, spelen en ontdekken; tot en met de D-jeugd is dat het enige wat kinderen moeten doen tijdens het sporten. Lol maken tijdens de trainingen. Verschillende sporten uitproberen. Maar ook: voldoende rust pakken en niet vaker dan twee keer per week team-georganiseerd trainen. De KNHB is van mening dat tot en met de D-jeugd alle spelers hetzelfde aanbod aan training moet krijgen en dat de focus daarbij ligt op inspireren, uitdagen, technieken ontwikkelen, spelen en plezier maken. Door bijvoorbeeld trainingsvelden ook buiten trainingstijden open te stellen voor kinderen, kunnen zij naar eigen behoefte wat vaker de stick pakken om te oefenen. Onderzoek en ervaring leert ons dat selecteren tot deze leeftijd minder tot geen zin heeft en bovendien onnodige druk legt op de jonge spelers.

Nu er sinds kort weer voorzichtig getraind mag worden, is de blik bij veel verenigingen ook al op volgend seizoen gericht en is de puzzel van teamindelingen weer begonnen. Op basis waarvan doe je dit en hoe pak je dit aan als technisch manager/coördinator? Tijdens de digitale kennissessie worden de door jullie ingestuurde vragen besproken door Gerold Hoeben, Jaïr Levie en Daan Sabel.

Aanmelden 

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Deel deze pagina