Doe mee met de AH Sportactie tijdens de Nationale Sportweek 2018

Doe mee met de AH Sportactie tijdens de Nationale Sportweek 2018

Na de zomer is het weer zover. Van 15 t/m 19 september wordt de Nationale Sportweek weer georganiseerd met daaraan gekoppeld de Albert Heijn Sportactie. Heb je zin in een groot sportfeest? Wil jij met jouw vereniging een leuke ledenwervingsactie starten? Of willen jullie nieuwe activiteiten uitrollen of een andere doelgroep, zoals jongens of ouderen, aan je binden?

De Nationale Sportweek: ‘Jouw sport, jouw club’

Tijdens de Nationale Sportweek kun je mensen kennis laten maken met jouw vereniging. Dit jaar is het een extra lange en feestelijke Nationale Sportweek (15 t/m 29 september). Samen met gemeenten, sportbonden, sportservices en verenigingen wordt namelijk het 15-jarig jubileum van de Nationale Sportweek gevierd!

In 2018 zijn er maar liefst vijf steden die als hostcity een thema omarmen. Deventer geeft bijvoorbeeld aandacht aan de bedrijfssport en Groningen gaat actief aan de slag met de sportieve opening van het nieuwe schooljaar. Daarnaast zijn er landelijke activiteiten, zoals de opening van het parlementaire jaar in Den Haag en eindigen we met een nacht van de sport op 29 september: de #BeActiveNight.

AH Sportactie: ‘Ontdek de sport die bij je past’

Tijdens de AH Sportactie komen mensen daadwerkelijk hockeyen op de vereniging. Na het succes in 2017 vindt er in 2018 weer een AH Sportactie plaats. Vorig jaar is 35 tot 50% van de sporters lid geworden van een vereniging en is de Sportactie gewaardeerd met een 9. De AH Sportactie start dit jaar in de Nationale Sportweek. Van 17 t/m 30 september ontvangen Nederlanders in alle Albert Heijn winkels bij elke keer boodschappen doen een sportcredit. De credits zijn tot 25 november te verzilveren via www.ahsportactie.nl bij de deelnemende verenigingen. Het concept van de actie is hetzelfde, maar nu nog gemakkelijker voor sportclubs en sporters om mee te doen. Kortom: bedenk voor jouw vereniging leuke activiteiten, zodat je potentiële leden gastvrij kunt ontvangen en zij volop sportplezier beleven op jouw sportclub.

Meedoen?

Heb je interesse om deel te nemen aan één van of beide acties? Maak dan een profiel aan op www.clubprofiel.nl. Op deze website kun je aangeven aan welke actie je deelneemt, welke doelgroep je als vereniging aan wil trekken en met welk aanbod je dat gaat doen.

Denk vooraf goed na welke doelgroep je wilt benaderen en waar je nog ruimte hebt voor leden op de vereniging. Wil je bijvoorbeeld meer jongens aantrekken? Of wil je hockey voor ouderen aanbieden? MHC Ede heeft vorig jaar deelgenomen aan de Nationale Sportweek. Hun campagne was gericht op de werving van jongste jeugd. Zij delen hun succesverhaal ter inspiratie voor andere verenigingen.

Deel deze pagina