Europese Kampioenschappen Hockey verplaatst naar 4 tot en met 13 juni 2021

Europese Kampioenschappen Hockey verplaatst naar 4 tot en met 13 juni 2021

De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft na overleg met de Internationale Hockey Federatie (FIH) en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) de EuroHockey Championships 2021 verplaatst naar 4 tot en met 13 juni 2021. Plaats van handeling blijft het Wagener Stadion in Amsterdam.

De Europese Kampioenschappen voor Dames- en Herenteams stonden oorspronkelijk gepland in augustus 2021. Het uitstel van de Olympische Spelen 2020 naar die maand maakte het voor de EHF en KNHB direct duidelijk dat er naar nieuwe data gezocht moest worden. De keuze viel na overleg met de FIH en met de drukke sportkalender voor 2021 in het achterhoofd op begin juni.

Marijke Fleuren, voorzitter van de EHF: “Sinds de uitbraak van de COVID19 pandemie heeft de EHF al haar beslissingen genomen op basis van de actuele ontwikkelingen. De Europese Kampioenschappen zijn een kwalificatiemoment voor de FIH World Cups in 2022. Om de EK te organiseren kort na de Olympische Spelen was daarom voor ons geen optie. Je kunt atleten niet vragen in één maand twee keer te pieken. Daarnaast hebben we gekeken naar de impact van de verplaatsing op het organiserende land, de deelnemende teams, fans en andere stakeholders. Zo hebben we uiteindelijk de beste beslissing kunnen nemen binnen de huidige omstandigheden.”

Erik Gerritsen, algemeen directeur KNHB: “Wij realiseren ons terdege dat het alles behalve zeker is dat we de EK in juni 2021 onder ‘normale’ omstandigheden kunnen organiseren. Niemand weet hoe de situatie met betrekking tot het coronavirus dan zal zijn. Het enige dat we weten is dat het voorlopig nog niet mogelijk is grote publieksevenementen te organiseren. Daarom starten wij ook nog niet met de kaartverkoop, maar kijken we de komende maanden hoe de situatie zich ontwikkelt en wat het perspectief is voor publieksevenementen.”

Gerritsen vervolgt: “Voor de deelnemende teams is het echter fijn dat er nu een datum geprikt is. En nu de data van de EK Hockey zijn vastgesteld, weten we ook hoe de internationale kalender voor 2021 er in grote lijnen uit ziet, al moeten de duels voor de FIH Pro League nog gepland worden. We kunnen nu in elk geval aan de slag om samen met de Hoofdklasse verenigingen een evenwichtig competitieschema op te stellen.”

Deel deze pagina