Eva de Goede ‘Best Player of the Year 2019’

Eva de Goede ‘Best Player of the Year 2019’

Net als vorig jaar is Oranje-international en Amsterdam-speelster Eva de Goede gekozen tot beste speelster van de wereld. Een enorme blijk van waardering voor Eva, waarmee we haar vanzelfsprekend van harte feliciteren!

Eva kreeg de meeste stemmen in de wereldwijde FIH verkiezing. Naast hockeyfans konden ook de media en nationale hockeybonden hun voorkeur kenbaar maken. Oranje international Frédérique Matla was overigens ook genomineerd voor deze prijs maar moest deze dus aan haar teamgenote laten.

Eva is captain van het Nederlands Elftal Dames en speelde op 2 juli 2006 haar eerste interland. Inmiddels kwam ze tot 230 interlands waarin ze 28 keer wist te scoren.In 2019 won Eva de Goede met haar team de eerste editie van de FIH Pro League. Vervolgens werd ze in Antwerpen  Europees Kampioen. Eva ontving de Award in Argentinië uit handen van bondscoach Alyson Annan. Je leest en hoort haar reactie op hockey.nl.

Sinds de start van de verkiezing in 1998, is het de tiende keer dat een Nederlandse hockeyspeelster verkozen wordt tot Best Player of the Year. Naomi van As (2009 en 2016), Lidewij Welten (2015), Ellen Hoog (2014) en Maartje Paumen (2011 en 2012) wonnen de prestigieuze prijs eerder, en ook Minke Booij (2006) en Mijntje Donners (2003) gingen Eva voor.

Hockey Stars Awards

De verkiezing is onderdeel van de Hockey Stars Awards. Naast Player of the Year, worden ieder jaar ook de Coach of the Year, Goalkeeper of the Year en Rising Star of the Year bij zowel de dames als heren gekozen.

Frédérique Matla en Jonas de Geus waren genomineerd in de categorie ‘FIH Rising Star of the Year’ maar konden helaas hun nominatie niet verzilveren. In de categorie Coach of the Year (Women) won Alyson Annan gisteren de Hockey Stars Award .

De FIH maakte dit jaar de volgende prijswinnaars bekend:

  • Beste Speelster (Dames): Eva de Goede (Nederland)
  • Beste Speler (Heren): Manpreet Singh (India)
  • Beste Talent (Dames): Lalremsiami (India)
  • Beste Talent (Heren): Vivek Prasad (India)
  • Beste Keeper (Dames): Rachel Lynch (Australië)
  • Beste Keeper (Heren): Vincent Vanasch (België)
  • Beste Coach (Dames): Alyson Annan (Nederland)
  • Beste Coach (Heren): Colin Batch (Australië)

Deel deze pagina