FIH Women’s World Cup van start over precies een jaar!

FIH Women’s World Cup van start over precies een jaar!

Het aftellen naar de volgende FIH Women’s Hockey World Cup is vandaag begonnen. Over precies een jaar start in Spanje en Nederland het WK Hockey Dames met de beste nationale teams van de wereld. Het toernooi wordt gespeeld in Terrassa (Spanje) en in het Wagener Stadion in Amsterdam en vindt volgend jaar plaats van 1 tot en met 17 juli.

Vandaag presenteert de Internationale Hockey Federatie (FIH) daarom -samen met de Koninklijke Spaanse Hockey Federatie (RFEH) en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) – het officiële logo van het kampioenschap. Het beeld toont de cup en combineert de rode en oranje kleuren van beide gastlanden.

De teams van Spanje en Nederland kwalificeerden zich reeds voor het toernooi, net als België, Engeland en Duitsland. Deze teams vormen straks, samen met nog elf andere landen, het deelnemersveld.

De voorzitter van de FIH, dr Narinder Dhruv Batra: ‘De FIH Hockey Women’s World Cup is het meest prestigieuze hockeyevenement voor damesteams. Ik weet zeker dat Spanje en Nederland samen een prachtig evenement gaan organiseren dat nu over precies een jaar van start gaat. De FIH bedankt de organiserende landen graag voor hun inzet en toewijding. Ik ben er zeker van dat beide landen er samen een onvergetelijk kampioenschap van zullen maken voor zowel de spelers als de fans’.

‘Voor de RFEH is het een enorm voorrecht en een uitdaging om de FIH Hockey Women’s World Cup 2022 in Terrassa te organiseren. Spanje heeft jaren geen evenement van dergelijke omvang georganiseerd. Ik ben er van overtuigd dat het een enorm succes zal worden op het gebied van sport, organisatie en publieke aanwezigheid op de tribunes’, aldus de voorzitter van de Spaanse hockeybond Santiago Deo.

Erik Gerritsen, algemeen directeur van de KNHB geeft tenslotte aan: ‘We zijn verheugd dat we, na de fantastische EuroHockey Championships 2021 afgelopen maand in het Wagener Stadion, over precies een jaar samen met Spanje gastheer zijn van de FIH Hockey Women’s World Cup. We kijken ernaar uit om de wedstrijden van twee poules in Amsterdam te hosten, met ons eigen damesteam als titelverdediger in een van deze poules’.

Ter promotie van de WK interviewde Sarah Juggins van de FIH oranjespeelsters Marloes Keetels en Pien Sanders.

Deel deze pagina