Geen FIH Pro League voor Kemperman en Verga

Geen FIH Pro League voor Kemperman en Verga

Max Caldas, de bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, heeft na gesprekken met Robbert Kemperman (SV Kampong Hockey, 206 interlands) en Valentin Verga (Amsterdamsche H. & B.C., 187 interlands) besloten beide spelers dit jaar niet op te roepen voor de FIH Pro League 2019. Kemperman en Verga lieten allebei weten in januari en februari te willen spelen in de Maleisische hockeycompetitie. Deze periode overlapt met een deel van de wedstrijden in de FIH Pro League die ook in deze maanden gespeeld worden.

Caldas geeft aan met beide spelers over deze beslissing te hebben gesproken: ”Wij vinden het als staf belangrijk dat spelers vanaf het begin van een toernooi volledig commitment kunnen geven voor een periode bij het Nederlands Elftal. Door hun deelname aan de Maleisische competitie konden ze dat commitment niet geven.” De spelers van het Nederlands Elftal Heren waren er op voorhand van op de hoogte dat eventuele deelname aan buitenlandse competities gevolgen zou kunnen hebben voor hun selectie. Caldas vervolgt: “We hebben er in alle rust met hen over gesproken en respecteren de beslissing van Robbert en Valentin. Maar uiteindelijk vinden we het als staf belangrijk dit nieuwe traject, en de eerste stappen richting Tokyo 2020, in te gaan met jongens die het commitment kunnen geven dat wij vragen.” Caldas laat weten dat hij na de FIH Pro League opnieuw naar alle mogelijkheden kijkt: “Deze beslissing reikt niet verder dan de Pro League. Daarna kijken we hoe de spelers er voor staan en liggen alle mogelijkheden open, ook richting het EK in augustus.”

Trainingsstage Mannheim

In voorbereiding op de start van de FIH Pro League riepen Caldas en zijn staf 29 spelers op voor een trainingsstage in Mannheim. Tijdens deze stage worden geen wedstrijden gespeeld. De trainingsgroep verblijft in Duitsland van 9 tot en met 13 januari. De volgende spelers zijn opgeroepen voor de trainingstage:

Naam Club
Sander Baart Braxgata Hockey Club
Billy Bakker Amsterdamsche H. & B.C.
Lars Balk SV Kampong Hockey
Teun Beins Oranje-Rood
Pirmin Blaak (K) Oranje-Rood
Justen Blok H.C. Rotterdam
Thierry Brinkman H.C. Bloemendaal
Roel Bovendeert H.C. Bloemendaal
Jorrit Croon H.C. Bloemendaal
Jelle Galema H.C. ‘s-Hertogenbosch
Jonas de Geus H.C. Almeerse
Steijn van Heijningen H.G.C.
Jeroen Hertzberger H.C. Rotterdam
Jip Janssen SV Kampong Hockey
Bjorn Kellerman SV Kampong Hockey
Max Kuijpers Oranje-Rood
Marlon Landbrug Pinoké
Arjen Lodewijks H.C. ‘s-Hertogenbosch
Joep de Mol H.C. Oranje-Rood
Johannes Mooij Atletic Terrassa
Terrance Pieters H.C. Almeerse
Mirco Pruyser Amsterdamsche H. & B.C.
Diede van Puffelen H.C. Rotterdam
Glenn Schuurman H.C. Bloemendaal
Sam van der Ven (K) H.G.C.
Derck de Vilder SV Kampong Hockey
Maurits Visser (K) H.C. Bloemendaal
Bob de Voogd Oranje-Rood
Mink van der Weerden Oranje-Rood

 

Seve van Ass (H.G.C.), Thijs van Dam (H.C. Rotterdam), Sander de Wijn (SV Kampong Hockey) en Floris Wortelboer  (H.C. Bloemendaal) zijn op dit moment door blessures niet beschikbaar. Tristan Algera (H.C. Rotterdam) en Martijn Havenga (SV Kampong Hockey) hebben van Caldas en zijn staf te horen gekregen dat zij in 2019 niet worden opgeroepen voor het Nederlands Elftal Heren.

Spelerslijst FIH Pro League

Caldas heeft de mogelijkheid in totaal 32 spelers op te roepen voor de FIH Pro League. Op 17 december 2018 maakte de bondscoach 20 namen bekend. De bondscoach maakt daarnaast gebruik van de FIH-regel om pas veertien dagen voorafgaand aan een duel een definitieve wedstrijdselectie op te geven. Caldas maakt daarom pas op 14 januari de definitieve selectie voor de eerste wedstrijden in Nieuw-Zeeland en Australië bekend. Nederland speelt op 27 januari in Auckland tegen Nieuw-Zeeland de eerste wedstrijd in de FIH Pro League. Op 2 februari volgt de wedstrijd tegen Australië, in Melbourne.

Deel deze pagina