Speeldagenkalenders Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse en 1e Klasse 2020-2021 bekend

Speeldagenkalenders Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse en 1e Klasse 2020-2021 bekend

De competitieleiding van de KNHB heeft de speeldagenkalenders voor de Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse en 1e Klasse gepubliceerd. Eerder waren de speeldagenkalenders voor alle andere competities voor senioren, veteranen en (jongste) jeugd al bekend. Nagenoeg alle competities gaan op 6 september 2020 van start.

Hoofdklasse

  • De Hoofdklasse Heren en de Livera Hoofdklasse Dames seizoen 2020-2021 starten op zondag 6 september a.s.
  • Na de winterstop wordt de eerste reguliere wedstrijd weer gespeeld op 14 maart 2021.
  • De play-offs staan gepland op:
    – ronde 1: 5 mei (Heren), 6 mei (Dames), 8 en 9 mei 2021
    – finaleronde: 13, 15 en 16 mei 2021

Verdeling EHL tickets

Nederland heeft aan de herenzijde 3 posities in de EuroHockeyLeague (EHL). Normaliter worden deze toebedeeld aan de kampioen van de reguliere competitie en de beide finalisten. Mocht de kampioen van de reguliere competitie ook finalist zijn, dan wordt voor het laatste EHL ticket een play-offserie gespeeld tussen beide verliezers van de halve finales play-offs. Komend seizoen wordt er wegens het drukke internationale programma in de maanden mei en juni, indien nodig, niet gespeeld om het 3e EHL ticket, maar worden de tickets als volgt verdeeld:

Eindpositie Instroommoment
Winnend finalist play-offs EHL KO8 (voorjaar)
Verliezend finalist play-offs EHL round 1 (najaar)
Kampioen reguliere competitie of (indien deze behoort tot de finalisten play-offs) het best geëindigde team tijdens de reguliere competitie dat zich nog niet heeft geplaatst voor de EHL EHL round 1 (najaar)

Speeldagenkalenders

Hier vind je alle speeldagenkalenders voor seizoen 2020-2021 voor de (jongste) jeugd, senioren en veteranen voor de Bondscompetitie en Districtscompetities.

Deel deze pagina