Indeling Bondscompetities seizoen 2020-2021 bekend

Indeling Bondscompetities seizoen 2020-2021 bekend

De afdeling Competitiezaken van de KNHB heeft de poule-indeling van de Bondscompetities 2020-2021 bekend gemaakt. In de downloads onderaan dit nieuwsbericht zijn de poule-indelingen opgenomen van alle Bondscompetities. Hieronder vallen de competities voor standaardteams (Dames 1 en Heren 1) in de Hoofdklasse tot en met Vierde Klasse. Tevens is de indeling opgenomen van de hoogste reserve- en veteranenteams in de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden Nederland.

Aan alle andere indelingen, zowel jeugd als senioren, wordt nog hard gewerkt. In augustus zijn die definitieve indelingen bekend. De indeling van de Vierde Klasse voor standaardteams wordt uiterlijk 21 augustus gepubliceerd. In de downloads vind je wel de opgegeven teams, maar nog niet de poule-indelingen. Dit komt door de vele wijzigingen die in de Vierde Klasse vaak nog plaatsvinden.

Hoe worden de teams ingedeeld?

De KNHB deelt de verschillende competities volgens een vaste werkwijze in. Omdat het seizoen 2019-2020 voortijdig is beëindigd, heeft het bondsbestuur in april besloten de competities voor standaardteams seizoen 2020-2021 met gelijke klasse-indeling aan seizoen 2019-2020 te starten. Hieronder is een toelichting per klasse opgenomen.

Standaardteams (Heren 1 / Dames 1)

Er zijn enkele wijzigingen in de poules aangebracht ten opzichte van het voorgaande seizoen als gevolg van:

  • verzoeken van teams om lager te worden ingedeeld;
  • de fusie tussen de verenigingen Blerick, Tegelen en Venlo waardoor vrije plekken ontstonden;
  • terugtrekkingen van teams;
  • verplaatsingen van teams voor een betere regionale indeling (Eerste Klasse en lager).

In het nieuwsbericht van 29 mei hebben we bekend gemaakt op welke wijze de vrijkomende posities zijn ingevuld.

Reserveteams

  • Uitgangspunt is de bestaande poules. Vrije plekken zijn gevuld op basis van verzoeken en prestaties in het seizoen 2019-2020.
  • De Eerste Klasse wordt regionaal ingedeeld waarbij er zo min mogelijk teams van dezelfde vereniging in één poule worden ingedeeld.

Veteranenteams

De indeling van de veteranenteams komt als volgt tot stand:

  • Uitgangspunt is de bestaande poules die op regio zijn ingedeeld. Vrije plekken zijn ingevuld op basis van verzoeken en prestaties in het seizoen 2019-2020.

De wedstrijdprogramma’s

De wedstrijdprogramma’s voor de Hoofd-, Overgangs- en Eerste Klasse voor standaardteams worden op dit moment voorbereid en begin augustus gepubliceerd. Half augustus volgen dan de Tweede tot en met Vierde Klasse en de competities voor reserveteams en veteranen.

Vragen

Verenigingsfunctionarissen (wedstrijdsecretarissen, secretarissen of bestuursleden Senioren) die vragen hebben, kunnen contact opnemen via competitie@knhb.nl.

Let op: het betreft een voorlopige indeling. Hierin kunnen nog wijzigingen worden aangebracht.

 

Deel deze pagina