Indeling Landelijke jeugdcompetities seizoen 2019-2020

Indeling Landelijke jeugdcompetities seizoen 2019-2020

Komend seizoen starten de nieuwe competities voor de A- en B-jeugd. De afdeling Competitiezaken van de KNHB heeft de indeling van de Landelijke jeugdcompetities 2019-2020 bekend gemaakt.

Door onder andere terugtrekkingen is er ten opzichte van de concept-indeling die op 19 juli is gepubliceerd, een aantal wijzigingen doorgevoerd:

  • Bij de meisjes B zijn Almere en GHBS van Topklassepoules C en G opnieuw ingedeeld.
  • Bij de meisjes A zijn de Subtopklassepoules B, F, J, N en P gewijzigd. Alecto, Craeyenhout, IJsseloever, Kromhouters, Rapid en Voordaan zijn de betrokken teams.
  • Bij de jongens B zijn in de Topklassepoules B en C wijzigingen. Deventer, Groningen, Hurley en Oosterbeek zijn de betrokken teams.

In de download zijn de meest recente poule-indelingen opgenomen van de Landelijke jeugdcompetities. Hieronder vallen de competities A- en de B-jeugd in de Topklasse en Subtopklasse. Aan alle andere indelingen, zowel jeugd als senioren, wordt nog hard gewerkt. In augustus zijn die definitieve indelingen bekend.

Hoe worden de teams ingedeeld?
De KNHB deelt de verschillende competities volgens een vaste werkwijze in.

Topklassen A- en B-jeugd
De poules worden volledig op sterkte ingedeeld. De teams worden door middel van rating op volgorde gezet. De poules worden vervolgens gelijkmatig op sterkte ingedeeld door de teams ‘geslangd’ te verdelen over de poules. De sterkste wordt in poule A geplaatst, de 2e in poule B etc. totdat alle poules met één team zijn gevuld. Vervolgens krijgt de laatste poule ook het volgende team qua sterkte etc.

Subtopklassen A- en B-jeugd
De poules worden zoveel mogelijk op sterkte ingedeeld en er wordt waar kan rekening gehouden met de reistijden. De teams worden door middel van rating op volgorde gezet en daarna op basis van bovenstaande ingedeeld.

Aanpassingen topcompetities A- en B-jeugd
De KNHB heeft twee jaar geleden haar Visie op de ontwikkeling van hockeyers gelanceerd met als doelstelling de hockeysport kwalitatief nog sterker te maken. Daaruit volgend vond het afgelopen seizoen een herijking plaats van de inrichting van de aangeboden jeugdcompetities. Lees meer in het onlangs gepubliceerde nieuwsbericht.

Deel deze pagina