Joep de Mol vervangt geblesseerde Sander de Wijn

Joep de Mol vervangt geblesseerde Sander de Wijn

Max Caldas, bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, heeft Joep de Mol (Oranje-Rood, 44 interlands) toegevoegd aan zijn selectie. De Mol vervangt Sander de Wijn (SV Kampong Hockey), die tijdens de wedstrijd tegen Canada geblesseerd raakte.

Vlak na het begin van de tweede helft verstapte De Wijn zich terwijl hij een duel speelde met zijn Canadese tegenstander. Teamarts Conny van Bentum: “Sander heeft een blessure opgelopen aan zijn hamstring. We gaan de komende periode goed onderzoeken hoe ernstig zijn blessure is, maar het is volstrekt duidelijk dat het voor Sander helaas niet meer mogelijk is tijdens dit toernooi nog in actie te komen.“

Caldas riep verdediger Joep de Mol op als vervanger van De Wijn. De Mol arriveerde eerder deze week al samen met Terrance Pieters (H.C. Almeerse) in Bhubaneswar omdat het tijdens dit toernooi mogelijk is bij een blessure een speler te vervangen. Caldas: “Het is verschrikkelijk voor Sander dat dit hem nu tijdens het WK overkomt. Sander is een fantastische speler. Hij blijft, ook nu hij niet meer kan spelen, aanwezig bij het team en zal op die manier zijn bijdrage leveren. Met Joep de Mol hebben we gelukkig een hele goede vervanger voor Sander. Joep speelde afgelopen zomer in Breda nog een hele goede Champions Trophy en maakte, samen met Terrance, de afgelopen periode volledig deel uit van onze groep. We gaan als ploeg dan ook verder op de door ons ingeslagen weg, daar verandert niets aan.”

Het Nederlands Elftal Heren kwalificeerde zich gisteren met een 5-0 overwinning voor de kwartfinales van de Odisha Hockey Men’s World Cup. Het toernooi wordt gespeeld van 28 november tot en met 16 december in Bhubaneswar, India. De wedstrijd tegen India wordt donderdag 13 december gespeeld om 14.30 uur (Nederlandse tijd).

Deel deze pagina