Jouw vereniging ook rookvrij?

Jouw vereniging ook rookvrij?

Sinds 2017 zijn we als hockeybond verbonden aan de doelstelling van de Rookvrije Generatie. We geven kinderen graag het goede voorbeeld door ze in een rookvrije omgeving te laten opgroeien. We beseffen dat we kinderen moeten beschermen tegen de verleiding om te gaan roken. Zeker op het sportterrein. Want daar waar kinderen gezond aan het sporten zijn, hoort roken niet thuis. Onderzoek toont aan dat maar liefst 8 op de 10 Nederlanders voor een rookvrij sportterrein voor kinderen zijn en al ruim 250 verenigingen zijn (op weg naar) rookvrij. Het draagvlak voor een rookvrij sportterrein is enorm. Op dit moment is 20% van alle hockeyverenigingen geheel of deels rookvrij.

Gepersonaliseerde enquête

Heeft jouw vereniging ook de ambitie om een gezonde, sportieve leefomgeving te bevorderen? De KNHB ondersteunt hockeyverenigingen om hun sportterrein rookvrij te maken. Zo is er de mogelijkheid om een enquête te versturen naar de (ouders van) leden van jouw vereniging. Hiermee breng je eenvoudig in kaart wat het draagvlak is onder jouw leden om kinderen ook op jouw vereniging rookvrij te laten sporten. De resultaten hiervan ontvang je in een gepersonaliseerd overzicht, inclusief een advies om rookvrije sport op de agenda van jouw vereniging te zetten.

Ga jij ook op weg naar een rookvrij sportterrein?

Stuur een mail naar knhb@knhb.nl en ontvang de link naar jullie persoonlijke pagina en deel gemakkelijk de enquête met jullie verenigingsleden.

 

Deel deze pagina