KNHB biedt verenigingen Basisopleidingen Training geven en Coachen aan

KNHB biedt verenigingen Basisopleidingen Training geven en Coachen aan

Nadat we begin 2018 onze visie op de ontwikkeling van hockeyers naar buiten brachten, hebben we het afgelopen jaar gebruikt om deze zoveel mogelijk te verspreiden in de Nederlandse hockeywereld. Bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met verenigingen. De reacties die we ontvangen zijn veelal positief, maar we horen hier en daar ook kritische geluiden. Zo blijkt het voor verenigingen lastig om hun technisch kader goed op te leiden, terwijl goed opgeleide trainers en coaches onmisbaar zijn voor de ontwikkeling van (jonge) hockeyers.

Basisopleidingen Training geven en Coachen

Om verenigingen hierin te ondersteunen bieden we (van december 2018 t/m december 2019) de Basisopleiding Training geven en Coachen aan. Deze opleiding is bedoeld voor alle trainers, coaches en technisch verantwoordelijken van verenigingen in de E-, D- en C-categorie. De opleiding bestaat uit twee workshops, verspreid over twee avonden. Aan het einde van de opleiding ontvangt iedere deelnemer een officieel KNHB certificaat.

Hoe kan ik mijn vereniging hiervoor aanmelden?

Iedere vereniging kon zich van 1 t/m 30 september 2018 via onze website aanmelden voor deze opleiding. Maar liefst 252 verenigingen hebben zich voor de opleiding ingeschreven! Op dit moment zijn we bezig met een pilot periode waar verschillende verenigingen aan deelnemen, waarna we vanaf december officieel van start gaan.

Deel deze pagina