KNHB biedt verenigingen gratis de Basisopleidingen Training geven en Coachen aan

KNHB biedt verenigingen gratis de Basisopleidingen Training geven en Coachen aan

Nadat we begin 2018 onze visie op de ontwikkeling van hockeyers naar buiten brachten, hebben we het afgelopen half jaar gebruikt om deze zoveel mogelijk te verspreiden in de Nederlandse hockeywereld. Bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met verenigingen. De reacties die we ontvangen zijn veelal positief, maar we horen hier en daar ook kritische geluiden. Zo blijkt het voor verenigingen lastig om hun technisch kader goed op te leiden, terwijl goed opgeleide trainers en coaches onmisbaar zijn bij de doorvoering van (de wijzigingen die voortkomen uit) de visie op de ontwikkeling van hockeyers.

Gratis: Basisopleidingen Training geven en Coachen

Om verenigingen hierin te ondersteunen bieden we (vanaf de start van het nieuwe seizoen t/m december 2019) de Basisopleidingen Training geven en Coachen gratis aan. Deze opleidingen zijn bedoeld voor alle trainers, coaches en technisch verantwoordelijken van verenigingen in de E-, D- en C-categorie. De opleidingen bestaan uit twee workshops, verspreid over twee avonden. Tijdens de eerste gezamenlijke workshop lichten we vooral de visie op de ontwikkeling van hockeyers verder toe. Tijdens de tweede workshop gaan we in twee afzonderlijke groepen verder met het toepassen van de visie in training geven en in coachen. Aan het einde van de opleiding ontvangt iedere deelnemer een officieel KNHB certificaat.

Hoe kan ik mijn vereniging hiervoor aanmelden?

Op 3 september, aan de start van het seizoen 2018/2019, zetten we de inschrijving open. Iedere vereniging kan zich dan via de website van de KNHB aanmelden voor deze gratis opleiding. We beginnen met een pilot periode in het najaar, waarna vanaf december 2018 de opleidingen op alle clubs kunnen gaan plaatsvinden. Heb je als vereniging twintig of meer trainers en/of coaches die hieraan willen deelnemen? Dan bieden we de opleiding bij jullie op de club aan. Heb je minder dan twintig gegadigden? Geen probleem; dan gaan we gezamenlijk zoeken naar een passende oplossing.

Vanaf 1 september vind je hier de aanmeldlink.

Deel deze pagina