KNHB bladen en magazines online

KNHB bladen en magazines online

Alles weten over onze hockeygeschiedenis? Bekijk dan de KNHB-uitgaven ‘Hockey’, ‘Hockey Sport’ of ‘Hockey Magazine’, online! Nu nog makkelijker toegankelijk en eenvoudiger te printen dan voorheen. Je kunt bladeren door alle uitgaven – van 1928 tot en met 2008 – en op zoek naar informatie over bijvoorbeeld Ties Kruize, Teun de Nooijer of Minke Booij.

Door de jaren heen gaf de KNHB verschillende bladen en magazines uit. Zo ontstond een rijk archief aan historische uitgaven. De oudste uitgave stamt uit 1928, de meest recente uitgave kwam uit in juni 2008. Om deze uitgaven te bewaren en tegelijkertijd voor iedereen beschikbaar te stellen, is al het materiaal gedigitaliseerd en gepubliceerd in een online tool. Met behulp van de magazinetool is het mogelijk te zoeken in specifieke uitgaven of op zoekterm. Je kunt de specifieke pagina ook downloaden.

Eerder vond je de uitgaven op onze oude website onder ‘Hockey geschiedenis’.

Ga naar de magazinetool.

De KNHB streeft ernaar ook het blad hockey.nl (edities 2008 tot en met juni 2015) zo snel mogelijk digitaal beschikbaar te stellen. Sinds juli 2015 werkt de KNHB alleen nog met een digitaal platform, hockey.nl. Op dit platform zoek je naar de meer recente geschiedenis met behulp van het vergrootglas dat rechtsboven in de menubalk staat op de site van hockey.nl.

Deel deze pagina