KNHB-bondsscheidsrechter Tijmen Droog overleden

KNHB-bondsscheidsrechter Tijmen Droog overleden

Gisteren ontving de KNHB het verdrietige bericht dat KNHB-bondsscheidrechter Tijmen Droog (38 jaar) op woensdagavond op weg van werk naar huis tijdens een tragisch verkeersongeval om het leven is gekomen.

Tijmen is een bekend gezicht in de hockeywereld. Hij was jaren kind aan huis bij Hockeyclub De IJssel. Daarnaast was hij in het district Zuid-Holland in vele verschillende rollen actief als scheidsrechter, beoordelaar en commissielid. De grootste passie van Tijmen is altijd zaalhockey geweest. Zijn talent voor fluiten en gevoel voor het zaalhockeyspel maakten dat hij in de zaal zelfs op het hoogste niveau actief was. Tijmen floot jarenlang in de Hoofdklasse Zaal.

De laatste tijd weerhield een vervelende schouderblessure hem ervan wekelijks te fluiten. Stilzitten kwam echter niet voor in het woordenboek van Tijmen. Daarom vervulde hij sindsdien binnen het district Zuid-Holland een nog actievere rol in de zaalhockeycommissie. De voorbereidingen voor het komende zaalseizoen waren natuurlijk reeds in volle gang en iedere keer als er met Tijmen contact was over het komende zaalseizoen begonnen zijn ogen extra te sprankelen. Daarnaast was Tijmen sinds dit seizoen niet alleen als aanwijzer binnen het Zaalhockey actief maar gaf hij aan die rol ook invulling binnen het Veldhockey voor senioren.

Velen binnen de KNHB-organisatie koesteren hele mooie en bijzondere herinneringen aan Tijmen. We gaan zijn passie, energie en vooral gezelligheid enorm missen en zullen hem nooit vergeten. Bestuur en medewerkers van de KNHB wensen zijn familie en zijn (scheidsrechters)vrienden enorm veel sterkte de komende tijd.

De KNHB vraagt alle bondsscheidsrechters die tot en met zondag 27 november actief zijn tijdens KNHB-wedstrijden in het district Zuid-Holland of in het Landelijk (Promotieklasse Heren) een rouwband te dragen tijdens het fluiten en voor de wedstrijd een minuut stilte in acht te nemen wanneer de teams in line-up staan. 

 

Deel deze pagina