KNHB directeur Erik Gerritsen biedt sport manifest aan in Amsterdam

KNHB directeur Erik Gerritsen biedt sport manifest aan in Amsterdam

De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 komen op stoom. Dat lijkt nog ver weg, maar deze zomer schrijven partijen hun verkiezingsprogramma’s. Een mooie kans om de sport in de verschillende gemeenten op de politieke agenda te zetten. Namens NOC*NSF en de KNHB heeft Erik Gerritsen op donderdag 13 juli een sport manifest, het E-zine ‘Investeren en meedoen’, aangeboden aan de gemeenteraad en het college van B&W van Amsterdam.

Sport en sportverenigingen leveren een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan een gemeente, maar zonder de inzet van een gemeente is dat niet mogelijk. Daarom verdient de sport een duidelijke plek in de verkiezingsprogramma’s. Middels het E-zine worden alle lokale politieke partijen geïnspireerd om de maatschappelijke kracht van sport op te nemen in hun verkiezingsprogramma’s. In het E-zine lees je alle mogelijkheden die de sport biedt om in de gemeente het leven van de inwoners sterk te veraangenamen. Sport zorgt immers voor verbroedering, tolerantie en inspiratie. Sport maakt buurten veiliger, zorgt voor betere prestaties op school en helpt bijvoorbeeld tegen overgewicht.

“Vaak wordt in de gemeenteraad pas over sport gesproken als het geld kost. Een nieuw veld of een nieuw clubhuis? Een renovatie van de kleedruimtes? Kostbare sportevenementen? Al die momenten zijn ook zeker belangrijk, maar bekijk nu eens wat sport de gemeente oplevert. De bijdrage van de lokale sportclubs aan het dagelijkse woon- en werkklimaat binnen de gemeente. Sport draagt bij aan de vorming van de jeugd, sociale binding in de buurt, aan de gezondheid van mensen en aan het welzijn en levensgeluk in de gemeente”, aldus Erik Gerritsen.

“U kunt in uw programma’s laten zien wat de meerwaarde van sport is voor de gemeente. Dat iedere euro die u in sport investeert, dubbel en dwars kan worden terugverdiend. Dat is bijna net zoveel waard als de jongens en meisjes die op zaterdag samen juichend een doelpunt vieren”, vervolgde hij.

Net zoals KNHB directeur Erik Gerritsen het sport manifest in Amsterdam heeft aangeboden, bieden directeuren van andere sportbonden dit ook bij een aantal andere gemeenten waarin zij woonachtig zijn aan.

Benieuwd naar het manifest? Download het E-zine ‘Investeren en meedoen’ hieronder.

E-zine Investeren en meedoen

Deel deze pagina