KNHB-erelid en Drager van de Bondspeld Els van Limburgh-Boot overleden

KNHB-erelid en Drager van de Bondspeld Els van Limburgh-Boot overleden

De KNHB ontving het verdrietige bericht van het overlijden van Els van Limburgh-Boot. Zij is 88 jaar oud geworden.

Van 1981 tot 1989 maakte Els deel uit van het Bondsbestuur van de KNHB. Daarnaast bekleedde zij verschillende functies. Zo maakte ze in de periode 1977-1986 deel uit van de Begeleidingscommissie Bestuurskader. In de periode 1978-1989 was zij Commissaris District Midden Nederland en van 1981-1989 Commissaris Bondsbestuur (portefeuille jeugd Algemeen). Tot slot vervulde zij in de periode 1989-1991 de functie van vice-voorzitter Districtsbestuur Midden Nederland.

Vanwege haar inspanningen binnen de hockeysport werd Els van Limburgh-Boot tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 november 1988 benoemd tot KNHB-erelid. Tijdens de uitreiking noemde Sjoerd Bouma, de toenmalige voorzitter, Els één van de beste ambassadrices als het ging om het kijken naar de interne organisatie. Eén van de hoogtepunten in haar carrière bij de KNHB was volgens hem de organisatie van een internationaal 7-landentoernooi voor de A en B jeugd (zowel jongens áls meisjes) in Eindhoven.

Sinds 1991 was Els bovendien drager van de Bondsspeld Midden Nederland. Naast de vele functies bij de KNHB was zij ook actief bij haar hockeyvereniging Gooische. Ze had een warme persoonlijkheid en was een uiterst vriendelijke, meelevende en betrokken dame met liefde voor de hockeysport en gevoel voor fair play.

Wij zijn Els dankbaar voor haar inzet binnen de hockeysport. Bestuur en medewerkers van de KNHB wensen haar familie en (hockey)vrienden alle sterkte toe de komende tijd.

Els van Limburgh-Boot Foto: KNHB/Marlou Pulles

Deel deze pagina