KNHB erelid Loekie Vehmeijer-Bijleveld overleden

KNHB erelid Loekie Vehmeijer-Bijleveld overleden

Op 14 juli jongstleden is KNHB erelid Adriana Vehmeijer-Bijleveld overleden. Binnen de hockeywereld kenden wij haar als Loekie. Vehmeijer-Bijleveld heeft op diverse vlakken ontzettend veel betekend voor de hockeysport.

In 1969, op 41-jarige leeftijd, deed Loekie haar intrede in het Bondsbestuur. Tot eind 1976 voltrok ze hier de rol van commissaris, om vervolgens in 1977 de functie van Vice-Voorzitter te bekleden. Dit deed zij tot 1980. Deze laatste jaren was Vehmeijer-Bijleveld first lady van de bond en vertegenwoordigde ze het dameshockey internationaal op het officiële vlak. Daarbij was ze ook geruime tijd manager van het Nederlands damesteam. Toen zij in 1980, na twaalf jaar, haar plaats achter de bestuurstafel verliet, werd ze benoemd tot Erelid van de KNHB.

Vehmeijer-Bijleveld was tevens één van de eerste bestuurders van de EHF. Ze bekleedde de functie ‘Member Executive Committee European Hockey Federation’ maar liefst tien jaar; van 1976 tot en met 1985.

Loekie was er altijd en heeft ontzettend veel betekend voor de hockeysport. Ook de laatste jaren was ze nog zeer betrokken en geregeld aanwezig bij zowel de KNHB als haar geliefde club HC Bloemendaal. Ze was betrokken, vriendelijk en naast fanatiek hockeyster en prominent hockeybestuurder ook voormalig Nederlands kampioen bridgen.

Loekie Vehmeijer-Bijleveld is 91 jaar geworden. Bestuur en medewerkers van de KNHB wensen haar nabestaanden veel sterkte toe. Wij zijn Loekie dankbaar voor haar inzet en inspanningen binnen de hockeysport.

 

Deel deze pagina