KNHB-Leercoach Franklin Dikmoet overleden

KNHB-Leercoach Franklin Dikmoet overleden

De KNHB ontving het verdrietige bericht dat begin deze week op 79-jarige leeftijd KNHB-Leercoach Franklin Dikmoet is overleden.

Vele hockeyers en coaches herinneren zich Franklin als een markante hockeypersoonlijkheid. Altijd gewapend met een glimlach, humor en enthousiasme leerde hij in zijn rol als KNHB Leercoach vele coaches tijdens onze opleidingen de fijne kneepjes van het vak. Wie Franklin om hulp vroeg kwam nooit bedrogen uit, zo hebben vele HT2- en HT3-trainers door de jaren heen ervaren.

Van origine kwam Franklin uit een geheel andere sport, het basketbal. Als basketballer kwam hij uit in de eredivisie; later werd hij trainer/coach en richtte hij basketbalvereniging Lokomotief in Rijswijk op. Rond 1975 zette hij zijn eerste stappen op de hockeyvelden bij de Rijswijkse Hockey Club.

De laatste hockeyfunctie waaraan Franklin invulling gaf, was die van Technisch Coordinator bij HC Ypenburg. Dat was een functie die hem paste als een jas. Maar zijn pad daarnaartoe was zeer divers. In 1984 was hij al verbonden aan de KNHB en leidde hij jonge trainers en coaches op. Daarnaast was hij trainer/coach van zeer veel verschillende dames en herenteams, op zeer divers niveau. Bloemendaal, Laren, HGC, hdm, Amsterdam, Gooische, Push, Ring Pass, Klein Zwitserland, Westland en Rotterdam; zomaar een greep van wat verenigingen waarvoor hij actief was.

Ook internationaal werd Franklin graag gezien. Hij was bij het Nederlands Elftal Dames assistent van Roelant Oltmans, bij Jong Oranje Heren assistent van Norbert Nederlof. En samen met Eric Verboom coachte hij Jong Oranje Dames. Franklin werd met de Dutch Hockey Masters Dames 40+ Europees Kampioen in London (outdoor, 2016) en Wereldkampioen Zaalhockey in Duitsland (2017).

Franklin Dikmoet was een basketballer die een en al sport uitademende. Enthousiast, ervaren, bevlogen, kundig, spontaan, gezellig en met een enorme staat van dienst in de Nederlandse hockeywereld. Bestuur en medewerkers van de KNHB zullen Franklin missen. We wensen zijn vrouw, kinderen en zijn (hockey)vrienden op die vele verenigingen veel sterkte toe.

 

hockey.nl schreef een mooi eerbetoon aan Franklin Dikmoet.

 

Deel deze pagina