KNHB zoekt toptalent!

KNHB zoekt toptalent!

De KNHB is op zoek naar toptalent – veldspelers én keepers met potentie om deel uit te maken van een nationaal jeugdteam – dat om welke reden dan ook de kans heeft gemist om in aanmerking te komen voor de selectie van het Nederlands Meisjes of Jongens B

Om er zeker van te zijn dat alle toptalenten in Nederland de kans krijgen zich te presenteren, organiseert de KNHB een extra selectieactiviteit. De selectieactiviteit bestaat uit twee trainingssessies die worden verzorgd door bondscoaches, districtstrainers en gasttrainers. Tijdens de trainingssessies worden de spelers/speelsters op het hoogste niveau getest door middel van oefen- en spelvormen.

Als na deze twee trainingssessies blijkt dat de speler/speelster zich kan meten met het niveau van de (reeds geselecteerde) speelsters en spelers van Nederlands B, zal zij of hij uitgenodigd worden als stagespeler/-speelster voor enkele trainingen met Nederlands B. 
Bij deze trainingen wordt nogmaals gekeken naar de hockeykwaliteiten en besloten of hij of zij alsnog wordt toegevoegd aan de selectiegroep van Nederlands B.

Let op! Alléén de Technische commissie en/of commissie Tophockey van een vereniging kan talenten opgeven. Daarnaast is van belang te weten dat opgegeven spelers en speelsters worden getest op het allerhoogste niveau. Het is daarom zaak dat je als vereniging alléén spelers en speelsters opgeeft die op zowel technisch, tactisch, fysiek als mentaal vlak echt uitblinken en meer dan een gerede kans maken zich te kwalificeren voor Nederlands B.

Datum selectieactiviteit:

  • 24 april 2017 : Jongens geboren in de jaargang 2001 (2de jaars Nederlands B)
  • 24 april 2017 : Jongens geboren in de jaargang 2002 (1ste jaars Nederlands B)
  • 25 april 2017 : Meisjes geboren in de jaargang 2001 (2de jaars Nederlands B)
  • 25 april 2017 : Meisjes geboren in de jaargang 2002 (1ste jaars Nederlands B)

De selectieactiviteit vindt plaats van ongeveer 10.00 uur tot 17.00 uur. De locatie wordt op een later moment bekend gemaakt. Tussen de sessies door zal er voor eten en drinken gezorgd worden.

Opgave

Graag ontvangen wij de opgave van talentvolle speelsters/spelers uiterlijk dinsdag 11 april.

Je kunt de opgave doen middels onderstaande link. Er kan per link één speler/speelster opgegeven worden, als je meer spelers/speelsters wilt opgeven, activeer je de link nogmaals. Mocht de link niet direct werken, dan kun je deze kopiëren en in je browser plakken:

Na het invullen van de link ontvang je een bevestiging van de opgave. De speelster/speler en de vereniging zal vervolgens van de KNHB een uitnodigingsbrief ontvangen.

NB: de opgegeven speler/speelster mag niet reeds deel uitmaken van de selectie van het Opleidingsteam B of recentelijk zijn afgevallen bij de selectie van Nederlands B of Opleidingsteam B  seizoen 2016-2017.

Deel deze pagina