KNHB zoekt toptalent!

KNHB zoekt toptalent!

De KNHB is op zoek naar toptalent (veldspelers én keepers), met potentie om deel uit te maken van een nationaal jeugdteam, dat om wat voor een reden dan ook de kans gemist heeft om in aanmerking te komen voor de selectie van Nederlands Jongens of Meisjes A.

Om er zeker van te zijn dat alle toptalenten in Nederland de kans krijgen zich te presenteren organiseert de KNHB een extra selectieactiviteit. De selectieactiviteit bestaat uit twee trainingssessies die worden verzorgd door bondscoaches, districtstrainers en gasttrainers. Tijdens de trainingssessies worden de spelers/ speelsters op het hoogste niveau getest door middel van oefen- en spelvormen.

Als na deze twee trainingssessies blijkt dat de speler/speelster zich kan meten met het niveau van de (reeds geselecteerde) spelers/ speelsters van Nederlands A, zal hij/ zij uitgenodigd worden als stagespeler/-speelster voor enkele trainingen met Nederlands A. Bij deze trainingen zal nogmaals worden gekeken naar de hockeykwaliteiten en besloten worden of hij/ zij wordt toegevoegd aan de selectiegroep van Nederlands A.

NB Alléén de Technische commissie cq commissie Tophockey van een vereniging kan talenten opgeven. Daarnaast is van belang te weten dat opgegeven spelers/ speelsters worden getest op het allerhoogste niveau. Het is daarom zaak dat je als vereniging alléén spelers/ speelsters opgeeft die op zowel technisch, tactisch, fysiek als mentaal vlak echt uitblinken en een meer dan gerede kans maken zich te kwalificeren voor Nederlands A.

Datum selectieactiviteit:

  • 16 Oktober 2017:  Jongens geboren in de jaargang 2000 en 2001(Nederlands A)
  • 17 Oktober 2017:  Meisjes geboren in de jaargang 2000 en 2001(Nederlands A)

De selectieactiviteit vindt plaats op de velden van S.V. Kampong te Utrecht van ongeveer 10.00 uur tot 17.00 uur. Tussen de sessies door zal er voor eten en drinken gezorgd worden.

Opgave

Graag ontvangen wij uw opgave van talentvolle spelers/ speelsters uiterlijk maandag 2 Oktober.

U kunt de opgave doen middels onderstaande link. Er kunnen per link meerdere spelers/ speelsters per categorie opgegeven worden. Mocht de link niet direct werken, kunt u deze kopiëren en in uw browser plakken.

Na het invullen van de link ontvang je een bevestiging van de opgave. De speler/ speelster en de club zal daarna van de KNHB een uitnodigingsbrief ontvangen.

NB: de opgegeven speler/speelster mag niet recentelijk zijn afgevallen bij de selectie van Nederlands A seizoen 2017-2018.
In november 2017 volgt een naselectie voor spelers/ speelsters voor Nederlands B (2002/2003).  De oproep hiervoor volgt in oktober.

Deel deze pagina