KNHB zoekt toptalent!

KNHB zoekt toptalent!

De KNHB is op zoek naar toptalent (veldspelers én keepers) met de potentie om deel uit te maken van een nationaal jeugdteam, dat om wat voor reden dan ook de kans gemist heeft om in aanmerking te komen voor de selectie van Nederlands Jongens of Meisjes A (-18).

Om er zeker van te zijn dat alle toptalenten in Nederland de kans krijgen zich te presenteren, organiseert de KNHB een extra selectieactiviteit. De selectieactiviteit bestaat uit twee trainingssessies die worden verzorgd door bondscoaches, districtstrainers en gasttrainers. Tijdens de trainingssessies worden de spelers/speelsters op het hoogste niveau getest door middel van oefen- en spelvormen.

Als na deze twee trainingssessies blijkt dat de speler/speelster zich kan meten met het niveau van de (reeds geselecteerde) spelers/speelsters van Nederlands A, zal hij zij uitgenodigd worden als stagespeler/-speelster voor enkele trainingen met Nederlands A. Bij deze trainingen zal nogmaals worden gekeken naar de hockeykwaliteiten en besloten worden of hij/ zij wordt toegevoegd aan de selectiegroep van Nederlands A.

NB Alléén de Technische commissie c.q. commissie Tophockey van een vereniging kan talenten opgeven. Daarnaast is het van belang te weten dat opgegeven spelers/speelsters worden getest op het allerhoogste niveau. Het is daarom zaak dat je als vereniging alléén spelers/speelsters opgeeft die op zowel technisch, tactisch, fysiek als mentaal vlak echt uitblinken en een meer dan gerede kans maken zich te kwalificeren voor Nederlands A (-18).

Datum selectieactiviteit

  • Maandag 2 december 2019: Jongens geboren in de jaargang 2003 (Nederlands A)
  • Dinsdag 3 december 2019: Meisjes geboren in de jaargang 2003 (Nederlands A)

De selectieactiviteit vindt plaats op de velden van S.V. Kampong te Utrecht van ongeveer 12.00 uur tot 19.00 uur. Tussen de sessies door zal er voor eten en drinken gezorgd worden.

Opgave

Graag ontvangen wij uw opgave van talentvolle spelers/ speelsters uiterlijk vrijdag 22 november 2019.

Je kunt de opgave doen middels onderstaande link. Er kunnen per link meerdere spelers/speelsters per categorie opgegeven worden. Mocht de link niet direct werken, kun je deze kopiëren en in je browser plakken.

Na het invullen van de link ontvang je een bevestiging van de opgave. De speler/speelster (en de vereniging) zal na 22 november 2019 van de KNHB een uitnodigingsbrief ontvangen.

NB: de opgegeven speler/speelster mag niet recentelijk zijn afgevallen bij de selectie van Nederlands A seizoen 2019-2020.

Deel deze pagina