Koolen vervangt Van den Assem in olympische hockeyselectie

Koolen vervangt Van den Assem in olympische hockeyselectie

Verdedigster Ireen van den Assem (HC ’s-Hertogenbosch, 79 interlands) heeft vanwege een spierblessure een streep moeten zetten door haar deelname aan de Olympische Spelen van Tokio (23 tot en met 8 augustus 2021). Sanne Koolen (HC ’s-Hertogenbosch, 49 interlands) is door bondscoach Alyson Annan aangewezen als vervangster van Van den Assem, terwijl Stella van Gils (Pinoké, 6 interlands) op haar beurt Koolen vervangt als aangewezen reservespeelster.

Tijdens het afgelopen seizoen liep Ireen van den Assem een spierblessure op. In de opbouw van haar revalidatie naar volledig herstel kwam de EK Hockey afgelopen juni net te vroeg. De herstelde Van den Assem werd wel geselecteerd voor de Olympische Spelen maar haar oude blessure speelt nu alsnog op en zet een streep door haar deelname. De olympische selectie bestaat nu uit de volgende zestien speelsters:

Voornaam Achternaam  Vereniging*
Felice Albers Amsterdamsche H. & B.C.
Margot Geffen, van HC ’s-Hertogenbosch
Eva Goede, de Amsterdamsche H. & B.C.
Marloes Keetels HC ’s-Hertogenbosch
Josine Koning          (k) HC ’s-Hertogenbosch
Sanne Koolen HC ’s-Hertogenbosch
Laurien Leurink S.C.H.C.
Caia Maasakker, van S.C.H.C.
Frédérique Matla HC ’s-Hertogenbosch
Laura Nunnink HC ’s-Hertogenbosch
Malou Pheninckx SV Kampong Hockey
Pien Sanders HC ’s-Hertogenbosch
Lauren Stam Amsterdamsche H. & B.C.
Maria Verschoor Amsterdamsche H. & B.C.
Xan Waard, de S.C.H.C.
Lidewij Welten HC ’s-Hertogenbosch

* vereniging seizoen 2020-2021

Van Gils als reserve en Kappelle als extra reserve naar Tokio

Annan vertrekt zondag 11 juli met 21 speelsters naar Japan: zestien selectiespeelsters, drie reserves en twee extra reserves. Na een trainingsstage in Gifu reist het team vervolgens naar Tokio. Stella van Gils (Pinoké), Freeke Moes (Amsterdamsche H. & B.C.) en keepster Anne Veenendaal (Amsterdamsche H. & B.C.) zijn als reservespeelsters aangewezen. De bondscoach kan de twee speelsters tijdens het toernooi wisselen met speelsters uit haar selectie. De keepers mogen niet per wedstrijd gewisseld worden, waardoor op Veenendaal alleen een beroep kan worden gedaan als Koning door een blessure niet zou kunnen spelen.

Indien de zestien speelsters uit de olympische selectie en de drie reserves fit zijn, vliegen Kyra Fortuin (S.C.H.C.) en Ilse Kappelle (Amsterdamsche H. & B.C.) voor de start van de Olympische Spelen terug naar Nederland. Kappelle, die in Nederland al met de selectie meetrainde, neemt de plaats van Van Gils in als reserve van de reserves.

Deel deze pagina