Kristiaan Timman bondscoach Nederlands Elftal Dames Zaal

Kristiaan Timman bondscoach Nederlands Elftal Dames Zaal

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft Kristiaan Timman benoemd als bondscoach van het Nederlands Elftal Dames Zaal. Timman (39 jaar) volgt Marieke Dijkstra op, die begin 2019 benoemd werd als bondscoach van het Nederlands Elftal Heren Zaal. Zowel Timman als Dijkstra bereiden zich samen met de nationale zaalteams voor op het EK Zaalhockey dat begin 2020 in Minsk (Wit-Rusland, dames) en Berlijn (Duitsland, heren) gespeeld wordt.

Timman kwam op het veld in de Hoofdklasse uit voor zowel Hurley als Amsterdam. Met Amsterdam werd hij op het veld en in de zaal meerdere keren kampioen van Nederland. Ook internationaal speelde Timman op het veld en in de zaal: hij speelde vier veldinterlands en vertegenwoordigde Nederland in de zaal onder andere op het EK in 2010 en het WK in 2011. De afgelopen jaren vervulde Timman diverse rollen bij Amsterdam en Hurley. Zo werd hij als coach met Amsterdam Dames 1 in 2016-2017 in de zaal Nederlands kampioen en is hij inmiddels drie jaar assistent trainer/coach van Hurley Heren 1 (veld).

Nationale jeugdteams
De KNHB vulde de afgelopen periode ook diverse posities bij nationale jeugdteams in. Zo is Robbert-Jan de Vos benoemd als bondscoach van Nederlands Jongens B. Stefan Duyf vervult die rol bij Nederlands Meisjes B, waar Marc Materek aansluit als assistent. Bas Bogaard is als assistent benoemd bij Nederlands Meisjes A. Pasha Gademan tenslotte was interim al bondscoach van Nederlands Jonges A en behoudt deze functie.

Deel deze pagina