Meld je aan voor de themabijeenkomsten 'Een leven lang hockey' in oktober

Meld je aan voor de themabijeenkomsten 'Een leven lang hockey' in oktober

Om verenigingen te helpen bij het werven en behouden van leden en vrijwilligers, organiseren we dit najaar webinars en themabijeenkomsten onder de noemer ‘Een leven lang hockey’. De webinars vonden plaats op 13, 18 en 25 september. De terugkijklinks vind je onderaan deze pagina.

Themabijeenkomsten ‘Een leven lang hockey’ in oktober

In navolging op de webinars, organiseren we in oktober voor alle districten verdiepende themabijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we, aan de hand van gesprekken met experts en elkaar, dieper in op het boeien en binden van specifieke doelgroepen. Er staan deze avonden vier doelgroepen centraal:

  • Jongens (6 t/m 17 jarigen): we praten aan deze tafel door over het derde webinar: Hoe krijgen we meer jongens aan het hockeyen? En hoe zorgen we daarmee voor een meer evenwichtige ledenopbouw? Voor het praktijkgedeelte van de boeien & binden van jongens bijeenkomst is ook de trainersstaf (trainerscoördinator & trainers van jongens) van harte welkom. Hiervoor geldt geen limiet, maar we willen wel graag weten hoeveel mensen je denkt mee te nemen. Zij kunnen na het praktische gedeelte uiteraard nog even napraten met de Urban trainers;
  • Jonge senioren (18 t/m 25 jarigen): hoe zorg je ervoor dat jeugdleden niet afhaken na de A, maar juist de overstap maken naar de senioren? En de jongeren die gaan studeren; hoe behoud je die voor de hockeysport? Deze onderwerpen bespreken we aan de tafel ‘Jong senioren’;
  • Veteranen (35 jaar en ouder): hier praten we met elkaar over succesformules voor het behouden en betrekken van (nieuwe en bestaande) leden van 35 jaar en ouder;
  • Vrijwilligers: aan deze laatste tafel krijgt het tweede webinar (‘Werven van vrijwilligers’) vervolg. We bespreken hier o.a. het ‘vrijwilligersmanagement 2.0’: hoe richten we de vereniging in voor modern vrijwilligerswerk?
Data per district

(Let op: De data voor de bijeenkomsten in Oost en Noord Nederland zijn gewijzigd)

Bereid je voor op de themabijeenkomst: kijk de de webinars terug

Als je wilt deelnemen aan de themabijeenkomsten, zorg dan dat je van tevoren de webinars hebt bekeken. Op die manier beschik je over voldoende basiskennis om je tijdens de bijeenkomst te richten op de volgende stap. Kon je niet live deelnemen aan de webinars? Via de links hieronder kun je ze alle drie terugkijken:

  • Webinar I – ‘Belangrijke succesfactoren voor het boeien en binden van leden’ – vond plaats op 13 september. Kijk hier terug!
  • Webinar II – ‘Werven van vrijwilligers’ – vond plaats op 18 september. Kijk hier terug!
  • Webinar III – ‘Hoe krijgen we meer jongens aan het hockeyen?’ – vond plaats op 25 september. Kijk hier terug!

Deel deze pagina