‘Hoe krijgen we meer jongens aan het hockeyen?’ Meld je aan voor het webinar

‘Hoe krijgen we meer jongens aan het hockeyen?’ Meld je aan voor het webinar

‘Hoe zorgen we ervoor dat we onze leden behouden?’ ‘Hoe komen we aan nieuwe vrijwilligers?’ ‘En hoe krijgen we meer jongens naar onze vereniging?’ Het zijn vragen waar veel verenigingen mee worstelen.  Om ze hierbij te helpen, organiseren we dit najaar webinars en *themabijeenkomsten onder de noemer ‘Een leven lang hockey’.

*Meer informatie over de themabijeenkomsten vind je onderaan deze pagina.

Webinars ‘Een leven lang hockey’ in september

In september kun je deelnemen aan drie webinars. Tijdens ieder webinar schuift een expert bij ons aan. Zij delen hun inzichten en beantwoorden vragen die de kijkers live via de chat stellen.

  • Webinar I – ‘Belangrijke succesfactoren voor het boeien en binden van leden’ – vond plaats op 13 september. Kijk hier terug!
  • Webinar II – ‘Werven van vrijwilligers’ – vond plaats op 18 september. Kijk hier terug!
Webinar III, dinsdag 25 september: ‘Hoe krijgen we meer jongens aan het hockeyen?’

Ook tijdens het derde webinar op 25 september zoomen we in op een specifieke groep: jongens. Veel verenigingen zijn op zoek naar een meer evenwichtige ledenopbouw, maar een goede balans creëren tussen het aantal jongens- en meisjesleden blijft lastig. Jongens zijn in de hockeysport sterk ondervertegenwoordigd. Hoe komt dat toch? En vooral: wat kunnen we eraan doen? Wat zoeken zij in een sport en hoe kunnen we ze beter bereiken (en boeien!)? Expert Boukje Smeets, docent instituut Sport- & Bewegingsstudies, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), deelt haar inzichten op dit gebied. Meld je aan voor dit webinar via deze link of via onderstaand formulier:

Heb jij specifieke vragen aan Boukje? Die kun je natuurlijk live via de chat aan haar stellen, maar ook nu vast insturen. Graag zelfs! Dat geeft ons een beter beeld van de vragen die onder de kijkers leven en welke thema’s we dinsdag dus het best kunnen behandelen.

Themabijeenkomsten ‘Een leven lang hockey’ in oktober

In navolging op de webinars, organiseren we in oktober voor alle districten verdiepende themabijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we, aan de hand van gesprekken met experts en elkaar, dieper in op het boeien en binden van specifieke doelgroepen. Er staan deze avonden vier doelgroepen centraal:

  • Jeugd (6 t/m 17 jarigen): we praten aan deze tafel door over het derde webinar: Hoe krijgen we meer jongens aan het hockeyen? En hoe zorgen we daarmee voor een meer evenwichtige ledenopbouw?;
  • Jonge senioren (18 t/m 25 jarigen): hoe zorg je ervoor dat jeugdleden niet afhaken na de A, maar juist de overstap maken naar de senioren? En de jongeren die gaan studeren; hoe behoud je die voor de hockeysport? Deze onderwerpen bespreken we aan de tafel ‘Jong senioren’;
  • Veteranen (35 jaar en ouder): hier praten we met elkaar over succesformules voor het behouden en betrekken van (nieuwe en bestaande) leden van 35 jaar en ouder;
  • Vrijwilligers: aan deze laatste tafel krijgt het tweede webinar (‘Werven van vrijwilligers’) vervolg. We bespreken hier o.a. het ‘vrijwilligersmanagement 2.0’: hoe richten we de vereniging in voor modern vrijwilligerswerk?
Data per district

Als je wilt deelnemen aan de themabijeenkomsten, zorg dan dat je van tevoren de webinars hebt bekeken. Op die manier beschik je over voldoende basiskennis om je tijdens de bijeenkomst te richten op de volgende stap.

Deel deze pagina