Lid van Verdienste R.I.E. Spits - van Ekeris overleden

Lid van Verdienste R.I.E. Spits - van Ekeris overleden

Op 10 december 2018 is R.I.E. Spits – van Ekeris overleden. Mevrouw Spits – van Ekeris werd 96 jaar. In 1975 werd R.I.E. benoemd tot Lid van Verdienste van de KNHB, vanwege haar verdiensten voor onze sport.

Mevrouw Spits – van Ekeris ontmoette op de HBS in 1939 een gymlerares die haar liet kennismaken met hockey. Ze vertelde ons er ooit over: “Op een zaterdagavond niet lang daarna kwamen twee leden van de hockeyclub in Zwolle (ZMHC) me vragen of ik alsjeblieft de volgende dag mee ging naar Apeldoorn om daar te hockeyen. Ze hadden een speelster te kort. Voor vervoer was gezorgd en ook de overgooier die destijds als tenue gedragen werd, was geregeld. Mijn ouders vonden het goed en dus deed ik mee. Ik maakte twee goals, Zwolle won en degradeerde niet! En ik was zo trots als een aap en werd direct lid!”

R.I.E. Spits – van Ekeris bleef vanaf dat moment betrokken bij de sport. Haar vereniging ZMHC, later HC Zwolle, benoemde haar tot erelid, een eer die ook haar inmiddels overleden echtgenoot Max Spits ten deel viel. Wij zijn R.I.E. dankbaar voor haar inzet en inspanningen binnen de hockeysport. Bestuur en medewerkers van de KNHB wensen haar familie en (hockey)vrienden alle sterkte toe de komende tijd.

Deel deze pagina