Locaties wedstrijden FIH Pro League in Nederland bekend

Locaties wedstrijden FIH Pro League in Nederland bekend

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft de locaties en aanvangstijden van de vijftien thuiswedstrijden bekend gemaakt die de beide Nederlandse Elftallen gaan spelen in het kader van de FIH Pro League. De Grand Final, met deelname van de vier beste teams van de nieuwe FIH Pro League-competitie, sluit de allereerste FIH Pro League af in het Wagener Stadion in Amsterdam (27 tot en met 30 juni 2019). Alle informatie over Oranje, de wedstrijden, locaties, tickets, teams en het laatste nieuws is te vinden op de officiële evenementenwebsite fihproleague.nl.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Met Oranje het land in*De FIH behoudt zich het recht voor om het wedstrijdschema (voor TV doeleinden of andere onvoorziene omstandigheden) tussentijds te wijzigen.

De thuiswedstrijden van de beide Nederlandse teams worden gespeeld op vijf verschillende locaties in Nederland. KNHB-directeur Erik Gerritsen licht de keuze voor de locaties toe: “Door de Rabo Super Serie wedstrijden die we de afgelopen jaren organiseerden, hebben we veel ervaring opgedaan met het spelen van interlands op diverse verenigingen in het land. Die wedstrijden waren iedere keer een regionaal OranjeHockey feest. Met de FIH Pro League streven we naar dezelfde sfeer. We gaan ook met deze wedstrijden het land in om zoveel mogelijk mensen in hun eigen regio te kunnen laten genieten van internationaal tophockey. Echter, aan de organisatie van deze wedstrijden stelt de Internationale Hockey Federatie (FIH) bepaalde eisen. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan tribune-capaciteit en veldverlichting. We hebben daarom gesprekken gevoerd met verenigingen die qua accommodatie al een professionele locatie hebben staan. Den Bosch, Kampong, Oranje-Rood en Rotterdam wilden graag met ons meedenken. En natuurlijk maken we ook gebruik van ons nationale hockeystadion in Amsterdam.”

Rabobank is national presenting partner

Rabobank heeft zich als presenting partner aan de FIH Pro League wedstrijden in Nederland verbonden. Tom van Kuyk, sponsorstrateeg van Rabobank, is enthousiast over deze nieuwe serie internationale topwedstrijden in Nederland: ”Al meer dan 20 jaar zijn wij trotse partner van de KNHB, haar nationale teams en een groot aantal hockeyverenigingen in Nederland. Wij zijn verheugd presenting partner te worden van de Nederlandse FIH Pro League wedstrijden, waarbij onze OranjeHockey helden terugkeren naar diverse verenigingen in het land. Op lokale verenigingen is het voor hen allemaal begonnen en juist deze verenigingen zijn onmisbaar voor een vitale samenleving waar wij als Rabobank voor staan.”

Speeldatum Tijd* Thuis Uit Dames/Heren Locatie
Dinsdag 5 maart 18.45 Nederland Duitsland Heren HC Rotterdam
Woensdag 10 april 18.45 Nederland China Dames SV Kampong Hockey
Zaterdag 13 april 18.00 Nederland Spanje Heren HC Rotterdam
Zondag 14 april 16.00 Nederland USA Dames HC Rotterdam
Zaterdag 1 juni 18.00 Nederland Groot-Brittannië Dames HC Oranje-Rood
Zondag 2 juni 16.00 Nederland Groot-Brittannië Heren HC Oranje-Rood
Dinsdag 4 juni 17.30 Nederland Duitsland Dames HC Oranje-Rood
20.00 Nederland Nieuw-Zeeland Heren HC Oranje-Rood
Zondag 9 juni 13.30 Nederland België Dames HC ’s-Hertogenbosch
16.00 Nederland België Heren HC ’s-Hertogenbosch
Woensdag 12 juni 19.30 Nederland Nieuw-Zeeland Dames HC ’s-Hertogenbosch
Woensdag 19 juni 19.30 Nederland Argentinië Heren SV Kampong Hockey
Donderdag 20 juni 19.30 Nederland Argentinië Dames SV Kampong Hockey
Zaterdag 22 juni 15.00 Nederland Australië Heren Wagener Stadion
Zondag 23 juni 15.00 Nederland Australië Dames Wagener Stadion
Grand Final
Donderdag 27 juni 17.15 Halve Finale Dames Wagener Stadion
20.00 Halve Finale Dames Wagener Stadion
Vrijdag 28 juni 17.15 Halve Finale Heren Wagener Stadion
20.00 Halve Finale Heren Wagener Stadion
Zaterdag 29 juni 14.30 Bronzen Finale Dames Wagener Stadion
17.00 Finale Dames Wagener Stadion
Zondag 30 juni 14.30 Bronzen Finale Heren Wagener Stadion
17.00 Finale Heren Wagener Stadion

Kaartverkoop

Kaarten voor alle wedstrijden in Nederland zijn te koop via fihproleague.nl/tickets. De kaarten zijn beschikbaar vanaf €12,50 Kaarten voor kinderen tot en met 14 jaar zijn beschikbaar vanaf € 7,50 per kaartje.

Deel deze pagina