Meer dan de helft van de hockeyverenigingen is geheel of gedeeltelijk rookvrij

Meer dan de helft van de hockeyverenigingen is geheel of gedeeltelijk rookvrij

Het draagvlak voor een Rookvrije Generatie onder hockeyverenigingen neemt steeds verder toe. Sinds september 2018 is het aantal verenigingen op weg naar een rookvrij sportterrein gestegen met meer dan 50% (van 110 naar 177). Dat betekent dat 55% van de 322 hockeyverenigingen inmiddels geheel of gedeeltelijk rookvrij is. Deze verenigingen geven zo een goed voorbeeld aan kinderen door hen in een rookvrije omgeving te laten sporten.

Rookvrije Generatie Awards 2019
Twee hockeyverenigingen waren dit jaar genomineerd voor de Rookvrije Generatie Awards 2019 die op donderdag 4 april zijn uitgereikt. In de categorie sportverenigingen eindigden Amsterdamsche H. & B.C. en Hoogeveense Hockeyclub in de top 3.

De Rookvrije Generatie Awards worden gezamenlijk door de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds georganiseerd om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren. In 2018 won HCM Arnhem de Rookvrije Generatie Award.

Handvatten voor verenigingen die ook stappen willen ondernemen
Heeft jouw vereniging ook de ambitie om een gezonde, sportieve leefomgeving te bevorderen? Op de website van de Rookvrije Generatie vind je allerlei tips en een stappenplan dat je kunt gebruiken. Verder kun je hier (gratis) materialen bestellen en lees je ervaringsverhalen van sportverenigingen die inmiddels (gedeeltelijk) rookvrij zijn. Wil je eerst toetsen of er draagvlak voor een rookvrij sportterrein is onder de leden van je vereniging? Dan is er een enquĂȘte beschikbaar die je kunt verspreiden onder de leden van je vereniging. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Rookvrije Generatie.

Heb je andere vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met Chantal Mies, chantal.mies@knhb.nl.

 

 

Deel deze pagina