Nationale jeugdteams hervatten trainingen

Nationale jeugdteams hervatten trainingen

Onlangs heeft NOC*NSF aan sportbonden toestemming gegeven om de trainingen met de nationale jeugdselecties weer centraal op te starten. NOC*NSF heeft deze ruimte mede gecreëerd omdat talentvolle sporters inmiddels ruim een jaar van hun topsportopleiding moeten missen. Wat de exacte gevolgen daarvan zijn, is nu nog niet bekend maar feit is wel dat dat gevolgen zal hebben. Het is daarom erg belangrijk deze specifieke groep jeugdsporters nu weer op nationaal niveau te kunnen laten trainen.

De KNHB vindt het van essentieel belang invulling te geven aan elke versoepeling of verruiming die de overheid en/of NOC*NSF biedt om zo te kunnen laten zien dat sporten niet alleen goed is maar ook noodzakelijk. Bovendien wil de KNHB gebruik maken van elke mogelijke versoepeling om de gehele hockeysport weer zo snel mogelijk volledig open te krijgen. Met elke stap tonen we aan dat sporten veilig kan en voor iedereen mogelijk zou moeten zijn.

Protocollen en testen

De trainingen van de nationale jeugdteams vinden plaats op speciaal aangewezen locaties. Er wordt daarnaast gewerkt met strenge protocollen. Zo blijven speelsters en spelers buiten gedurende hun verblijf op het complex, maken zij geen gebruik van het clubhuis, mogen zij niet eerder dan 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn op de trainingslocatie en vinden er geen zogenaamde dubbeltrainingen plaats. Daarnaast reizen sporters alleen en mogen ouders die hun kind brengen het complex niet betreden.
Bij meerdaagse trainingen wordt de staf van de selecties bovendien voorafgaand getest. Voor de jeugdspelers is testen niet nodig omdat zij sporten binnen de geldende maatregelen zoals die voor iedereen onder de 27 jaar gelden.

Alle spelers en stafleden hebben het protocol dat rond deze trainingen geldt inmiddels ontvangen.

Deel deze pagina