Peter Wefers Bettink (lid medische commissie KNHB) overleden

Peter Wefers Bettink (lid medische commissie KNHB) overleden

De KNHB bereikte het verdrietige nieuws dat Peter Wefers Bettink, lid van de medische commissie van de KNHB, op zondag 5 mei is overleden. Peter Wefers Bettink is 71 jaar geworden.

Peter, jarenlang werkzaam als kno-arts, speelde sinds 2003 een belangrijke rol als medical officer tijdens alle grote internationale evenementen die de KNHB in Nederland organiseerde. Hij debuteerde als medical officer bij de Champions Trophy voor heren in Amstelveen, en bleef in die rol betrokken tot en met de EK in 2017. Helaas moest Peter in aanloop naar de Champions Trophy in Breda in 2018 om gezondheidsredenen afzien van zijn actieve rol als medical officer, maar hij bleef desondanks bereid de KNHB ook in de voorbereiding op dat toernooi te ondersteunen.

Niet alleen in Nederland werd Peter gewaardeerd om zijn kennis van het vak. Ook de FIH werkte graag met Peter samen waardoor hij als medical officer actief was tijdens drie WK’s (2006 in Mönchengladbach, 2010 in New Dehli en 2014 in Den Haag) én drie Olympische Spelen (2008 in Peking, 2012 in Londen en 2016 in Rio de Janeiro). Peter Wefers Bettink was bovendien vele jaren voorzitter van de FIH Medical Committee en was lid van de FIH Executive Board in 2009. In 2018 ontving Peter de FIH Order of Merit.

Peter maakte sinds april 2011 deel uit van de medische commissie van de KNHB. Mede dankzij de inzet van Peter is het medisch niveau binnen de hockeysport, nationaal en internationaal, gestegen. Daar is de KNHB hem zeer erkentelijk voor. Bestuur en medewerkers van de KNHB herinneren zich Peter als een kundig vakman, met een enorme betrokkenheid en een heel prettige persoonlijkheid. Wij zullen hem missen en wensen zijn vrouw Liesbeth, zijn kinderen en (hockey)vrienden heel veel sterkte.

Deel deze pagina