Poule-indelingen Landelijke Topklasse en Subtopklasse A en B jeugd

Poule-indelingen Landelijke Topklasse en Subtopklasse A en B jeugd

De competitieleiding van de KNHB heeft de poule-indelingen van de Landelijke Topklasse en Subtopklasse gepubliceerd.

Met ingang van seizoen 2019-2020 start de top van de A en B competities met een landelijk ingerichte voorcompetitie. Meer informatie over deze wijziging, die vorig seizoen is ingevoerd, lees je hier.

De poule-indelingen zijn als volgt tot stand gekomen:

  • Normaliter wordt voor de teamsterkte en het bepalen van de rating teruggekeken naar de vorig seizoen gespeelde competitie. Aangezien de laatste competities wegens corona niet zijn beëindigd, is reeds eerder aangekondigd dat de teamsterkten worden ingeschat op basis van de laatste volledig uitgespeelde competitie door het desbetreffende team gedurende het seizoen 2019-2020. Bij de A betreft dit de voorcompetitie tot de herfstvakantie en bij de B voorcompetitie die eindigde in de winterstop.
  • Op basis van de districts- en landelijke ratingwaarden van de teams is bepaald welke teams uitkomen in de Landelijke Topklasse en Subtopklasse. Hoe dat precies in zijn werkt gaat, lees je in het document Procedure rating 2020-2021.
  • De teams zijn vervolgens op basis van een “slangverdeling” in de poules geplaatst. Het sterkste team in poule A, de 2e in poule B etc.
  • Op verzoek van het merendeel van de verenigingen is voor aanvang van vorig seizoen besloten dat er in de Landelijke Topklasse niet wordt geschoven met teams tussen de verschillende poules. Alleen in de B wordt een extreme reisafstand (Groningen – Maastricht) voorkomen.
  • Daarnaast is slechts een zeer beperkt aantal teams verschoven binnen de verschillende poules in de Landelijke Subtopklasse. Hierdoor worden alleen de grootste reisafstanden in deze klasse voorkomen.

Op dit moment wordt gewerkt aan het opstellen van de wedstrijdprogramma’s. De competitieleiding verwacht dat deze begin augustus worden gepubliceerd.

De indelingen van de poules kun je hieronder downloaden.

Deel deze pagina