Poule-indelingen Landelijke Topklasse en Subtopklasse A en B jeugd seizoen 2021-2022

Poule-indelingen Landelijke Topklasse en Subtopklasse A en B jeugd seizoen 2021-2022

De competitieleiding van de KNHB heeft de poule-indelingen van de Landelijke Topklasse en Subtopklasse A en B jeugd gepubliceerd voor seizoen 2021-2022.

De Landelijke Topklasse en Subtopklasse starten sinds het seizoen 2019-2020 met een landelijk ingerichte voorcompetitie. Meer informatie over deze opzet lees je hier.

De poule-indelingen zijn als volgt tot stand gekomen:

  • Normaal gesproken wordt voor de teamsterkte en het bepalen van de rating teruggekeken naar de laatst gespeelde competitie. Het seizoen 2020-2021 is voortijdig beëindigd wegens corona.
  • Alle A- teams hebben de voorcompetitie van 2020-2021 uitgespeeld. Op basis hiervan worden de ratingwaarden berekend.
  • Voor de B topjeugd geldt dat zij de voorcompetitie nog niet volledig uitgespeeld hebben. Op basis van de aanvullende bepalingen van het Bondsreglement geldt daar dat er wordt gekeken naar de stand op het moment dat elk team één keer tegen elkaar heeft gespeeld.
  • Op basis van de ratingwaarden van de teams is bepaald welke teams uitkomen in de Landelijke Topklasse en Subtopklasse. Hoe dat precies in zijn werkt gaat, lees je in het document Procedure rating 2021-2022.
  • De teams zijn vervolgens op basis van een “slangverdeling” in de poules geplaatst.
  • Op verzoek van het merendeel van de verenigingen is voor aanvang van vorig seizoen besloten dat er in de Landelijke Topklasse niet wordt geschoven met teams tussen de verschillende poules. Alleen in de B- jeugd wordt een extreme reisafstand (Groningen – Maastricht) voorkomen.
  • Daarnaast is een beperkt aantal teams verschoven binnen de verschillende poules in de Landelijke Subtopklasse. Hierdoor worden waar mogelijk de grootste reisafstanden in de poules voorkomen.

De indelingen van de poules kun je hieronder downloaden.

Bij vragen kan er contact worden opgenomen via competitie@knhb.nl.

Deel deze pagina