Programma Bondscompetitie 2019-2020 gepubliceerd

Programma Bondscompetitie 2019-2020 gepubliceerd

Update 26 augustus 2019: programma 4e klasse Bondscompetitie

Vorige week hebben wij de poule-indeling en het wedstrijdprogramma van de 4e klasse Bondscompetitie gepubliceerd. Na publicatie kregen wij veel berichten dat de wensen met betrekking tot het samen thuis-/uitspelen niet zijn gehonoreerd en in een groot aantal gevallen zelfs tot een planning heeft geleid dat dames 1 en/of heren 1 gespiegeld aan de andere teams thuis- of uit speelt. Onderzoek heeft uitgewezen dat ons planningssysteem ons in de steek heeft gelaten. Wij realiseren ons dat het voor veel (kleinere) verenigingen die in de 4e klasse uitkomen van essentieel belang is dat de wensen ingewilligd worden (o.a. in verband met arbitrage, sfeer op de vereniging). Daarom hebben we, hoe vervelend ook voor de verenigingen die al gepland hebben, besloten om het wedstrijdprogramma opnieuw te plannen. Om verwarring te voorkomen hebben wij het huidige programma uit de standenmotor gehaald. We streven ernaar om het nieuwe programma uiterlijk woensdag 28 augustus 2019 te publiceren.


De competitieleiding van KNHB heeft het programma van de Livera Hoofdklasse Hockey Dames en Hoofdklasse Heren seizoen 2019-2020 bekend gemaakt.

Ook het programma voor de overige teams in de Bondscompetitie en de districtscompetities is bekend.

Bij de samenstelling van het programma voor de Hoofdklasse is rekening gehouden met een aantal punten:

  • Gelijkmatige thuis/uit-verhouding.
  • De kalender van Europese toernooien: zo min mogelijk hinder voor de (niet-deelnemende) clubs.

Het programma van de Hoofdklasse en overige klassen is inmiddels gepubliceerd in de Standenmotor op knhb.nl en op hockey.nl.

Deel deze pagina