Publicatie wedstrijdprogramma's seizoen 2020-2021

Publicatie wedstrijdprogramma's seizoen 2020-2021

De competitieleiding van de KNHB heeft het programma voor de Bondscompetitie van standaardteams (Heren 1 en Dames 1) van de Hoofdklasse tot en met Derde klasse en de programma’s voor de Landelijke Topklasse en Subtopklasse A en B junioren gepubliceerd. Het wedstrijdprogramma voor de Vierde Klasse voor standaardteams wordt uiterlijk 21 augustus gepubliceerd. Het programma voor alle districtscompetities volgt uiterlijk 17 augustus.

Eerder werden al de voorlopige poule-indelingen bekend gemaakt. Meer informatie is te vinden in het eerder gepubliceerde nieuwsbericht.

De wedstrijdprogramma’s worden toegevoegd aan de standenmotor op knhb.nl en hockey.nl en in de hockey.nl app. De programma’s zijn naar verwachting uiterlijk morgen volledig zichtbaar.

Hoofdklasse

Op 6 september start de Hoofdklasse. De laatste volledige speelronde voor de winter staat eind november gepland. Twee dames en herenteams spelen begin december nog een ronde, aangezien zij in oktober – onder voorbehoud – deelnemen aan de EHL. Op 14 maart 2021 start het vervolg van de Hoofdklassecompetitie en deze eindigt op 2 mei 2021.

Bij het samenstellen van het reguliere wedstrijdprogramma wordt met veel factoren rekening gehouden, zoals een gelijkmatige thuis- en uit-verdeling, de Europese kalender en wensen van de verenigingen.

De Play-offplanning ziet er als volgt uit:

  • Halve finales play-offs Nederlands Kampioenschap (5+8+9 mei (heren), 6+8+9 mei (dames))
  • Finales play-offs Nederlands Kampioenschap (13+15+16 mei (dames en heren))
  • Play-outs tegen teams uit Promotieklasse (19+22+23 mei (heren), 20+22+23 mei (dames))

Overige wedstrijdprogramma’s

Bij het tot stand komen van de wedstrijdprogramma’s is getracht met de volgende criteria rekening te houden (in deze volgorde):

  1. afstemming van de planning van eerste teams van verenigingen die samen met een andere vereniging gebruik maken van hetzelfde complex;
  2. het gelijk thuis en uit plannen van de teams van de kleinste verenigingen (indien deze wens is ingediend);
  3. het balanceren tot een redelijk gelijke verdeling van wedstrijden van alle verenigingen over de speelweekenden;
  4. alle andere wensen die zijn ingediend door de verenigingen.

Het is helaas onmogelijk om alle wensen die zijn ingediend in te willigen. Dit heeft onder andere te maken met de wisselende poulegroottes waarin wordt gespeeld en daarnaast de hoeveelheid wensen die zijn ingediend.

Wedstrijden en het coronavirus

Op basis van de huidige richtlijnen van de overheid en het RIVM verwacht de competitieleiding van de KNHB dat de competities op reguliere wijze eind augustus (top jeugd) en begin september (alle overige competities) kunnen starten. Uiteraard volgt de KNHB de berichtgeving nauwgezet. Op de website vind je altijd de meest actuele informatie rondom het coronavirus. Hier zijn ook de protocollen opgenomen en een pagina met veelgestelde vragen.

De KNHB vindt het belangrijk om op alle situaties te zijn voorbereid en denkt daarom ook na over de gevolgen in het geval dat competities komend seizoen wederom tijdig of definitief worden stilgelegd. Daarover volgt later deze maand meer informatie.

Deel deze pagina