Rabobank presenting partner van EK Hockey 2021

Rabobank presenting partner van EK Hockey 2021

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en Rabobank maken vandaag bekend dat Rabobank de presenting partner van de Europese Kampioenschappen Hockey 2021 zal zijn. De EuroHockey Championships 2021 vinden plaats van 4 tot en met 13 juni in het Wagener Stadion te Amsterdam.
Elf Europese landen, vertegenwoordigd in acht dames- en acht herenteams, spelen gedurende tien dagen om de Europese hockeytitels. Tijdens de poulefase (4 tot en met 9 juni) speelt iedere dag één van de Nederlandse Elftallen. De finales worden gespeeld op zaterdag 12 en zondag 13 juni en worden voorafgegaan door de halve finales en plaatsingswedstrijden op donderdag 10 en vrijdag 11 juni.

Onzekere tijden

De KNHB en Rabobank realiseren zich dat dit door de coronacrisis onzekere tijden zijn. Beide partijen zijn echter vastbesloten van de EK toch een fantastisch sportfeest te maken, zelfs al is het op dit moment nog niet duidelijk of er publiek aanwezig mag zijn in het stadion. Ook is nu nog niet te zeggen welke andere maatregelen dan van kracht zijn en van invloed zullen zijn op de organisatie van het toernooi. Samen met de Europese Hockey Federatie (EHF), NOC*NSF en diverse overheidsinstanties bespreekt de KNHB op dit moment de mogelijkheden. Er zijn verschillende scenario’s opgesteld voor een toernooi met publiek, een evenement met een gering aantal toeschouwers of zelfs zonder publiek.

Corona-maatregelen naleven

Erik Gerritsen, algemeen directeur KNHB: ‘De EK is nu al een ander evenement dan we gewend zijn te organiseren. Vanzelfsprekend hebben we rekening te houden met de straks geldende corona-maatregelen. Maar niemand weet op dit moment nog wat er straks in juni mogelijk is. De gezondheid van de deelnemers en officials staat voor ons voorop, direct gevolgd door onze ambitie om hockeyfans zoveel mogelijk te kunnen betrekken bij het toernooi. Op welke manier dan ook.’ Gerritsen vervolgt: ‘We denken dat we er ook onder corona-omstandigheden een hockeyfeest van kunnen maken. Rabobank streeft ditzelfde doel na maar is ook bekend met de uitdagingen waarvoor we staan. Dat Rabobank desondanks met ons dit avontuur aangaat, waarderen we zeer.’

Rabobank werkt aan innovatieve tool

Rabobank – de grootste sponsor in het hockey in Nederland en partner van de KNHB sinds 1998 – kijkt er wederom naar uit om samen met de KNHB een mooi evenement neer te zetten. Ook dit jaar, nu de omstandigheden om andere maatregelen vragen, pakt Rabobank graag een actieve rol. Zo werkt de bank op dit moment aan de IDA Wallet, een innovatieve app waarmee eventbezoekers een corona testuitslag en identiteitsgegevens kunnen verstrekken om veilig toegelaten te worden tot events. Mariëlle Lichtenberg, directeur Particuliere klanten en lid van de groepsdirectie van Rabobank: ‘Op dit moment is Rabobank met Fieldlab Evenementen betrokken bij vier zogenaamde ‘Back 2 Live’ events. Tijdens deze events wordt de IDA Wallet getest en gebruikt voor het veilig bewaren en delen van het corona testresultaat en de identiteitsgegevens van bezoekers. De IDA Wallet is een vooruitstrevende innovatie met tal van mogelijkheden. Wellicht kan deze innovatie ook een rol gaan spelen bij het toelaten van toeschouwers op de EK Hockey. Daarvoor zijn onder andere de resultaten en inzichten die we momenteel opdoen met de testevents heel belangrijk.’

Programma en kaartverkoop

Het definitieve wedstrijdprogramma is op dit moment nog niet bekend. Zodra dit programma er is en er meer duidelijkheid is over de mogelijke kaartverkoop, zal de KNHB dit laten weten. Fans die van nieuws over de EK en de kaartverkoop als eerste op de hoogte willen zijn, kunnen zich inschrijven voor de EK-nieuwsbrief via www.rabo-eurohockeychampionships2021.nl.

Deel deze pagina